Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/75252/turite-paypal-paskyra-kurios-nenaudojate-netrukus-ji-bus-apmokestinta/spausdinti/

Turite „PayPal“ paskyrą, kurios nenaudojate? Netrukus ji bus apmokestinta

Publikuota: 2020-10-30 15:15
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Populiarios mokėjimo paslaugos „PayPal“ vartotojai kai kuriose šalyse turi tikėtis naujų mokesčių, o tai palies ir lietuvius. Kompanijos atstovų pristatyti pasikeitimai vartotojus pasieks jau nuo gruodžio 16 dienos, todėl jeigu turite „Paypal“ paskyrą – Jums reikėtų suklusti jau dabar.

Turite „PayPal“ paskyrą, kurios nenaudojate? Netrukus ji bus apmokestinta

Internetinės mokėjimo paslaugos „PayPal“ operatoriai paskelbė savo gairių koregavimą gruodžio viduryje. Tai apima skelbimą, kad ateityje už neaktyvias paskyras bus imami mokesčiai. Bendrovė mano, kad neaktyvios sąskaitos yra tos, kuriose dvylika mėnesių iš eilės nebuvo registruojami prisijungimai ar pinigų pervedimai.

Priklausomai nuo šalies, kuriai priskirta paskyra, mokestis bus iš tokios pat sumos, tačiau skirtingos valiutos. Lietuvių sukurtos neaktyvios paskyros bus apmokestinamos 12 eurų, tačiau tam yra viena sąlyga. Pastaroji suma turi būti Jūsų „PayPal“ paskyroje. Tai reiškia, jei sąskaitoje yra tik 4 eurai, bus nurašyti tik 4 eurai. Jei prie sąskaitos prijungta tik banko sąskaita ar kredito kortelė, o tikroje „PayPal“ sąskaitoje nėra jokių sumų, mokesčiai nebus imami. Taigi maksimali 12 eurų suma bus išskaičiuota tik iš esamos atitinkamos „PayPal“ sąskaitos likučio.

Neaktyvių paskyrų mokestis galios ne visiems

Vartotojams Vokietijoje ir Austrijoje, remiantis bendrovės pareiškimais „DerStandard“, naujas reglamentas neturi įtakos. Vokietijos gairėse iki šiol nėra jokių nuorodų į jį, tačiau kitose šalyse, įskaitant ir Lietuvą, padėtis yra kitokia.

„PayPal“ atnaujintoje vartotojo sutartyje rašo:

Neaktyvumo mokestis taikomas vartotojams, registruotiems Jungtinėje Karalystėje, Bulgarijoje, Kipre, Čekijos Respublikoje, Estijoje, Gibraltare, Graikijoje, Gernsis, Vengrijoje (tik verslo klientams) Meno saloje, Džersyje, Latvijoje, Lichtenšteine, Lietuvoje, Maltoje, Rumunijoje, San Marine, Slovakijoje ir Slovėnijoje.

Pasak „PayPal“, paveikti vartotojai bus kelis kartus informuojami apie galimus mokesčius. Šie pranešimai bus pateikti prieš 60 dienų, 30 dienų ir prieš savaitę. Kaip minėta pirmiau, mokesčio išvengti galima prisijungus. Tada turėtumėte pervesti visas sumas, kurios yra tiesiogiai jūsų „PayPal“ paskyroje, į kitą sąskaitą.

Galbūt ateityje korekcijos bus taikomos ir kitoms šalims. Pavyzdžiui, Vokietijos vartotojai turėtų atidžiai stebėti tolesnius „PayPal“ gairių atnaujinimus ateinančiais mėnesiais. Tuo tarpu lietuviams belieka pradėti naudotis savo „PayPal“ paskyromis arba jas paprasčiausiai uždaryti ar ištuštinti, jog pastarosios nebūtų apmokestinamos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!