Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/75117/jav-vyriausybe-pateikia-ieskini-pries-google-ir-vel-kaltinimai-neteisetu-monopoliu/spausdinti/

JAV vyriausybė pateikia ieškinį prieš „Google“: ir vėl kaltinimai neteisėtu monopoliu

Publikuota: 2020-10-22 11:16
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Justas Stasiulaitis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Jungtinių Valstijų teisingumo departamentas pateikė ieškinį „Google“ antimonopolinių bylų pagrindu, teigdamas, kad Mountain View įsikūrusi įmonė, paieškos ir reklamos rinkose naudojo antikonkurencinę praktiką, kuri išstumia konkurentus, kad išlaikytų neteisėtą monopoliją.

JAV vyriausybė pateikia ieškinį prieš „Google”: ir vėl kaltinimai neteisėtu monopoliu

Ieškinyje, kurį taip pat palaiko generaliniai prokurorai iš 11 valstijų, „Google“ vadinama milijardų vartotojų ir reklamos davėjų, „monopolijos vartų prižiūrėtoja“ internete. „Google“ atlieka beveik 90 procentų visų paieškos užklausų JAV ir tariamai naudojo „antikonkurencinę taktiką“, pavyzdžiui, išimtinius susitarimus, kad išlaikytų savo monopolija paieškoje ir paieškos reklamose.

Vienas pagrindinių skundų dėl „Google“ yra jų susitarimas su „Apple“, leidžiantis „Google“ būti numatytuoju „Apple Safari“ naršyklės ir kitų paieškos įrankių paieškos varikliu. Tai privilegija, už kurią „Google“ moka milijardus. „Google“ susitarimas su „Apple“ suteikia „Google“ trokštamą poziciją visuose svarbiuose „Apple“ įrenginiuose

Atsakydama į ieškinį „Google“ pareiškė, kad vyriausybės pozicija yra „labai ydinga“ ir kad žmonės naudojasi „Google“, nes jie nusprendžia, o ne todėl, kad yra priversti ar neranda alternatyvų.

Konkrečiai „Apple“ teigia, kad jie naudoja „Google“ paiešką kaip numatytąją savo įrenginių paiešką, nes kaip jie teigia, „Google“ yra geriausia.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!