Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/75029/pramones-skaitmeninimo-projektams-53-mln-euru-finansavimas/spausdinti/

Pramonės skaitmeninimo projektams – 53 mln. eurų finansavimas

Publikuota: 2020-10-15 18:06
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos iniciatyva 124-iems Lietuvos pramonės skaitmeninimo projektams skiriamas 53 mln. eurų finansavimas. Pagal Europos Sąjungos (ES) investicijų priemonę „Pramonės skaitmeninimas LT“ šalies pramonės įmonės galės efektyviau įsivertinti gamybos procesų skaitmeninimo poreikį ir pagal technologinio audito rekomendacijas diegti įrangą, kuri didintų darbo našumą.

Pramonės skaitmeninimo projektams – 53 mln. eurų finansavimas
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

„Lietuvos pramonės bendrovės puikiai supranta skaitmeninimo būtinybę ir teikiamą naudą: galimybę ne tik optimizuoti technologinius procesus, bet ir kurti inovatyvesnę, paklausesnę ir konkurencingesnę produkciją. Tai rodo gautų paraiškų pagal ES investicijų priemonę „Pramonės skaitmeninimas LT“ gausa ir kokybė. Atsižvelgdama į šios priemonės populiarumą ir gautų paraiškų skaičių, Ekonomikos ir inovacijų ministerija nusprendė ženkliai padidinti finansavimo sumą. Tikimės, kad tai dar labiau paspartins Lietuvos pramonės skaitmeninę transformaciją“, – teigia ekonomikos ir inovacijų viceministrė Jekaterina Rojaka.

Tiek labai mažų ir mažų, tiek vidutinių įmonių prašomas finansavimas ženkliai viršijo priemonės kvietimuose nurodytą 15,35 mln. eurų sumą. Todėl Ekonomikos ir inovacijų ministerija papildomai skyrė šioms Lietuvos pramonės įmonėms daugiau kaip 38 mln. eurų.

Pagal ES investicijų priemonę „Pramonės skaitmeninimas LT“ 26,71 mln. eurų finansavimas skirtas 80-čiai labai mažų ir mažų įmonių projektų įgyvendinti ir 26,22 mln. eurų finansavimas 44-iems vidutinių įmonių projektams.

Pagal šią priemonę Lietuvos pramonės įmonės planuoja diegti įvairias skaitmenines technologijas: įmonių išteklių valdymo sistemas, robotikos technologijas, operatyvaus gamybos valdymo sistemas, išmaniuosius sensorius, valdiklius ir vykdiklius. Pramonės įmonės taip pat plėtos 3D spausdinimą, diegs debesiją, informacinius komutavimo tinklus, daiktų interneto sistemas, dirbtinio intelekto sprendimus.

Be to, pramonės įmonės planuoja diegti su skaitmenine technologija susijusius sprendimus: skaitmeninės inžinerijos, vertikalios/horizontaliosios integracijos, sumaniosios priežiūros ir aptarnavimo, skaitmeninius darbo vietų ir kibernetinio saugumo sprendimus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!