Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/74682/europos-sajunga-prispaude-apple/spausdinti/

Europos Sąjunga prispaudė „Apple“

Publikuota: 2020-09-22 17:49
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Justas Stasiulaitis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Apple“ gali būti priversta leisti trečiųjų šalių mokėjimo programėlėms pasiekti „iPhone“ ir „Apple Watch“ NFC lustą apeinant „Apple Pay“. Europos Sąjunga svarsto naujus antimonopolinius įstatymus, atsižvelgdama į bankų skundus, kad „Apple“ prieigos prie lusto apribojimai pažeidžia konkurencijos taisykles.

Europos Sąjunga prispaudė „Apple“

„iPhone“ ir „Apple Watches“ NFC lustą gali nuskaityti mokėjimo terminalai ir apdoroti mokėjimus. Iš esmės bet kuris bankas ar finansinė programa galėtų naudoti šį lustą mokėjimams apdoroti, tačiau „Apple“ riboja prieigą, todėl mokėjimus galima atlikti tik per „Apple Pay“. „Apple“ pasiima savo procentą nuo kiekvienos atliktos operacijos ir kai kurie bankai skundžiasi, kad tai yra nesąžininga jų atžvilgiu, todėl „Apple” įrenginių savininkams nesiūlo mobiliųjų mokėjimų galimybės.

Praėjusių metų lapkritį Vokietijos parlamentas priėmė įstatymą, pagal kurį „Apple“ privalės leisti mikroschemą naudotis trečiųjų šalių įmonėms, o šio trečiadienio vėlų vakarą vykusiame posėdyje Vokietijos parlamentinis komitetas netikėtai nubalsavo priversti technologijų milžinę atverti „Apple Pay“ konkurentų tiekėjams Vokietijoje. Sprendimas buvo priimtas kartu su pinigų plovimu įstatymo pakeitimas, ir kuris turėtų įsigalioti kitų metų pradžioje.

Praėjusiais metais ES antimonopolinė reguliavimo tarnyba pradėjo antimonopolinį tyrimą dėl to, kad „Apple“ ribojo NFC prieigą mokėjimo tikslais, o „Bloomberg“ praneša, kad dabar Europos Sąjunga svarsto naujas taisykles, kurios greičiausiai reikalautų, kad „Apple“ suteiktų konkurentams prieigą prie mokėjimų technologijos „iPhone“ telefonuose.

Remiantis „Bloomberg“ gautais dokumentais, naujieji įstatymai neleis mobiliųjų įrenginių gamintojams apriboti prieigą prie išmaniuosiuose telefonuose ir kituose įrenginiuose, pavyzdžiui, išmaniuosiuose laikrodžiuose, įmontuotų artimojo lauko ryšio technologiją. Tai padės Europos Sąjungoje gyvenantiems žmonėms dar plačiau naudotis mobiliųjų mokėjimų suteikiamais privalumais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!