Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/74597/microsoft-traukiasi-oracle-lieka-vienintele-kandidate-isigyti-tiktok/spausdinti/

„Microsoft“ traukiasi: „Oracle“ lieka vienintele kandidate įsigyti „TikTok“

Publikuota: 2020-09-15 07:06
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Justas Stasiulaitis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pasirodė pranešimai, kad „Oracle“ nugalėjo ir iškovojo teisės į „TikTok“ JAV padalinį, išstumdama „Microsoft“ ir „Walmart“ likus vos dviem dienoms iki gresiančio draudimo.

„Microsoft“ traukiasi: „Oracle“ lieka vienintele kandidate įsigyti „TikTok“

Jungtinių Valstijų vyriausybė pateikė Kinijos bendrovei „ByteDance“ ultimatumą, parduoti JAV padalinį Amerikos kompanijai arba buvo uždrausta rugsėjo 15 d. Daugybė bendrovių, įskaitant „Apple“, turėjo minčių dėl pirkimo, tačiau galiausiai „Oracle“ nugalėjo.

Sekmadienio vakarą „The Wall Street Journal“ gavo pranešimą, kad „Oracle“ pasiekė susitarimą praėjus kelioms akimirkoms po to, kai „Microsoft“ paskelbė, kad jų pasiūlymas buvo atmesta. Sandoris nėra tiesioginis viso turto ar intelektinės nuosavybės pirkimas. Pranešama, kad „TikTok“ „Oracle“ laikys „patikimu technologijų partneriu“. Šio padalinio pardavimas pastarosiomis savaitėmis buvo labai dramatiškas, nes „TikTok“ ir JAV vyriausybė, atrodo, negalėjo nusileisti ar susitarti dėl tam tikrų punktų. „TikTok“ rugpjūčio pabaigoje pateikė ieškinį dėl draudimo, tačiau jo išnagrinėjimui nebūtų užtekę laiko, dėl to reikėjo ieškoti kitų sprendimų.

Galų gale sandoris atiteko „Oracle“ - įmonei, žinomai dėl „Java“ ir debesų kompiuterijos platformų. Sandorio detalės lieka nežinomos, kol viena iš bendrovių nepateiks oficialaus pranešimo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!