Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/74576/ekspertai-keicia-nuomone-del-telefonu-pardavimu-jie-mazes-taciau-ne-taip-drastiskai-kaip-tiketasi/spausdinti/

Ekspertai keičia nuomonę dėl telefonų pardavimų: jie mažės, tačiau ne taip drastiškai kaip tikėtasi

Publikuota: 2020-09-16 07:08
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išmaniųjų telefonų pardavimai pastaruoju metu vis mažėjo, o prie to šiemet prisidėjo ir pasaulinė pandemija. Ir nors kiek anksčiau kitų metų prognozės buvo pakankamai liūdnos, tačiau šiuo metu naujausia informacija yra kiek labiau optimistinė nei anksčiau.

Ekspertai keičia nuomonę dėl telefonų pardavimų: jie mažės, tačiau ne taip drastiškai kaip tikėtasi

„Strategy Analytics“ specialistai įsitikinę, jog 2020 metai bus vieni sunkiausių, o to priežastys labai nesunkiai nuspėjamos: koronavirusas, karantinas ir su tuo susiję apribojimai. Remiantis jų pateiktais skaičiavimais, šiemet pardavimai susitrauks maždaug 11 proc., o tai reiškia, kad bus parduota maždaug 1,26 mlrd. įrenginių. Tačiau tai tikrai ne pačios liūdniausios prognozės.

Kiek anksčiau, buvo tikimasi, jog išmaniųjų telefonų pardavimai gali sumažėti net 15,6 proc. Tačiau kiek pagerėjusi pasaulinė situacija bei kai kurių rinkų atsigavimas, ekspertus privertė peržiūrėti savo prognozes ir dabar jos atrodo kiek palankiau telefonų gamintojams. Šiuo metu jau yra pateikiamos prognozės ir kitiems metams.

Ekspertai keičia nuomonę dėl telefonų pardavimų: jie mažės, tačiau ne taip drastiškai kaip tikėtasi

Manoma, jog kitąmet išmaniųjų telefonų pardavimai turėtų kilti, o 2022 metais jau gali būti pasiektas ir prieš metus užfiksuoti pardavimų rezultatai. Smarkiai prie atsigaunančios telefonų rinkos turėtų prisidėti ir augantis 5G įrenginių poreikis, o taip pat ir su laiku mažėjančios jų kainos. Tikėtina, kad populiariausiu gamintoju ir toliau turėtų išlikti „Samsung“.

Pietų Korėjos milžinė turėtų užimti maždaug 21 proc. visos rinkos, o antroje pozicijoje, manoma, kad išliks „Apple“ su 15,3 proc. Žinoma, Kinijos gigantė „Huawei“ išliks tarp trijų didžiausių, tačiau šio gamintojo situacija, bent jau šiuo metu, yra mažų mažiausiai nepavydėtina.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!