Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/74399/siuolaikines-apskaitos-imone-skaiciuoja-dvigubai-isaugusias-pajamas/spausdinti/

Šiuolaikinės apskaitos įmonė skaičiuoja dvigubai išaugusias pajamas

Publikuota: 2020-09-02 18:48
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vilniuje įsikūręs šiuolaikinės apskaitos paslaugų startuolis „RoboLabs“ plečiasi į Kauną – čia rugsėjį duris atvers naujas įmonės biuras, kuriame bus įdarbinta 20 naujų specialistų. „Robolabs“ skaičiuoja, kad jų metinė apyvarta šiemet augs beveik 2,5 karto, rašoma pranešime.

Startuolio plėtrą paskatino šiemet sparčiai išaugęs įmonių siekis efektyvinti veiklą bei sutaupyti, tame tarpe ir buhalterijos sferoje. Vienas iš įmonės steigėjų ir bendrasavininkis Deividas Tumas pasakoja, kad per pastaruosius dvylika mėnesių darbuotojų skaičius padvigubėjo, o apyvarta šiemet turėtų augti dar sparčiau ir pasiekti 800 tūkst. eurų. Palyginimui, pernai įmonės pajamos sudarė 340 tūkst. eurų.

„Spartus augimas atneša ir iššūkių – kas mėnesį turime samdyti po du darbuotojus, kad spėtume su klientų poreikiais“, – sako vadovas.

„RoboLabs“ sukurtas inovatyvus sprendimas leidžia skaitmenizuoti ir optimizuoti rutininę ir pasikartojančią apskaitos veiklą. Dėl to buhalteris gali daugiau laiko skirti sudėtingesnių užduočių atlikimui.

„Buhalterių darbo automatizavimas toli gražu nereiškia, kad ateityje visą jų darbą galės perimti kompiuteris ar dirbtinis intelektas. Robotizuodami tam tikras užduotis, mes atsikratome didele dalimi nuobodaus mechaninio darbo ir taip palengviname buhalterių užduotis“, – teigia D. Tumas.

Jis priduria, kad verslas dar iki pandemijos vis aktyviau ieškojo būdų, kaip optimizuoti darbus, o pasaulį sukausčius karantinui, tai tapo dar aktualiau.

„Tyrimai rodo, kad per artimiausius 3–5 metus, kompiuteriai atliks 80 proc. daugiau apskaitos užduočių nei šiandien. Dėl to labiausiai pasikeis asistentų ir jaunesniųjų buhalterių darbo pobūdis, nes jie galės susikoncentruoti į sudėtingesnes ir daugiau patirties reikalaujančias užduotis. Kuo anksčiau suprasime, kad robotų valdomos sistemos taps vis didesne mūsų gyvenimo dalimi, tuo greičiau galėsime prisitaikyti ir tobulinti ateityje reikalingas įgūdžius.“

„RoboLabs“ bendrasavininkio teigimu, pandemijos įtaką sektoriui rodo ir įmonės patirtis – vien liepą bendrovė pradėjo bendradarbiauti su daugiau nei 30 naujų įmonių ir vien per karantiną pasamdė 8 naujus darbuotojus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!