Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/74214/ismaniuju-telefonu-gamintojai-ismaino-kinija-i-indija-samsung-nuseke-paskui-apple/spausdinti/

Išmaniųjų telefonų gamintojai išmaino Kiniją į Indiją: „Samsung“ nusekė paskui „Apple“

Publikuota: 2020-08-19 17:13
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kiniją dar visai neseniai be jokių abejonių galėjome pavadinti pasaulio elektronikos fabriku. Ten buvo surenkama viskas, pradedant pigiais kabeliais ar ausinėmis ir baigiant naujausiais „iPhone“. Nors situacija ir šiomis dienomis išlieka daugmaž tokia pati, kinams po truputį pradeda skambėti pavojaus varpai – didieji išmaniųjų telefonų rinkos žaidėjai vis aktyviau investuoja į gamyklas jų pietinėje kaimynėje.

Išmaniųjų telefonų gamintojai išmaino Kiniją į Indiją: „Samsung“ nusekė paskui „Apple“

Remiantis naujausiu „The Economic Times“ pranešimu, Pietų Korėjos elektronikos milžinė „Samsung“ ruošiasi perkelti nemažą dalį gamybos linijų į Indiją – kompanija jau aptarė šiuos planus su šios šalies vyriausybe. Pasak šaltinių, per ateinančius penkerius metus Indijoje „Samsung“ pagamins telefonų, kurių bendra vertė sieks daugiau nei 40 milijardų JAV dolerių.

Tiesa, Indijoje ruošiamasi gaminti ne aukščiausiai priskiriamus „Galaxy S“ ir „Galaxy Note“ modelius, o įrenginius, kurių kaina parduotuvių lentynoje nesieks 200 eurų. Planuojama, kad didžioji produkcijos dalis bus eksportuojama į kitas rinkas.

Primename, kad praėjusiais metais „Samsung“ uždarė paskutinę savo gamyklą Kinijoje, prieš tai Noidos mieste, Indijoje, atvėrusi didžiausią pasaulyje išmaniųjų telefonų fabriką.

Visgi „Samsung“ toli gražu nėra vienintelė, matanti didžiulį Indijos gamybos potencialą. Maždaug prieš mėnesį pasklido žinios, jog Taivano bendrovė „Foxconn“ valdanti „Apple“ produkciją gaminančias gamyklas, Indijoje investavo vieną milijardą JAV dolerių. Taip pat visai neseniai sužinojome, kad „Apple“ Indijoje pradėjo surinkinėti vieną naujausių savo išmaniųjų „iPhone 11“, kas turėtų būti svarbus pavojaus skambutis kol kas lyderiaujančiai Kinijai.

Tai kodėl gi tie išmaniųjų telefonų gamintojai bėga iš Kinijos? Tiesą sakant, įvardinti vieną priežastį būtų ganėtinai sunku. Greičiausiai, daugiausia lemia Indijos vyriausybės pastangos – šalies valdžia visiems ne Indijoje surinktiems išmaniesiems taiko didelius muitus, kurie stipriai išaugina įrenginio kainą galutiniam vartotojui, tačiau tuo pat metu gamintojams sudaromos puikios sąlygos plėtoti gamybą valstybės teritorijoje.

Kita priežastis – Kinijos ir JAV prekybos karas. Dauguma išmaniųjų telefonų rinkos žaidėjų mažiausiai nori užsitraukti JAV nemalonę ar sankcijas dėl Kinijoje vykdomos gamybos, tad atsakingai ruošiasi ateičiai. Taip pat nereikėtų atmesti ir koronaviruso pandemijos įtakos, įrodžiusios, kaip svarbu nesutelkti visų gamybos pajėgumų vienoje vietoje ir siekti kaip įmanoma didesnės diversifikacijos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!