Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/74111/qualcomm-nerimsta-praso-jav-vyriausybes-leisti-parduoti-snapdragon-procesorius-huawei-telefonams/spausdinti/

„Qualcomm“ nerimsta: prašo JAV vyriausybės leisti parduoti „Snapdragon“ procesorius „Huawei“ telefonams

Publikuota: 2020-08-12 11:17
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Prieš keletą dienų skelbėme žinias, kad rudenį debiutuosiantys „Huawei Mate40“ telefonai bus paskutinieji kompanijos flagmanai su „Kirin“ procesoriais – dėl naujųjų JAV sankcijų, neleidžiančių amerikietišką įrangą gamybai naudojantiems procesorių gamintojams priimti užsakymų iš Kinijos milžinės, šiai nebeliko nieko kita, kaip tik paskelbti apie savo kuriamų „Kirin“ lustų mirtį ir ieškoti kitų tiekėjų. Įdomu tai, jog šia galimybe pasinaudoti norėtų vienas garsiausių amerikiečių mikroschemų kūrėjų „Qualcomm“.

„Qualcomm“ nerimsta: prašo JAV vyriausybės leisti parduoti „Snapdragon“ procesorius „Huawei“ telefonams

Remiantis pasirodžiusia informacija, bendrovė siekia JAV vyriausybės leidimo parduoti lustus „Huawei“ – to šiuo metu neleidžia daryti galiojantys draudimai Valstijų verslams kaip nors bendradarbiauti su šia įmone.

Toks žingsnis motyvuotas labai paprastai – akivaizdu, jog „Huawei“ turi pajėgumų pagaminti daugybę 5G palaikančių išmaniųjų netolimoje ateityje, tačiau negalėdama į juos diegti nuosavų „Kirin“ lustų, ji neabejotinai kreipsis į „Samsung“ ar „MediaTek“ (pastarasis gamintojas įvardijamas kaip realiausias pretendentas), kurios, kaip žinia, yra Azijos, o ne Jungtinių Valstijų kompanijos. Tokia praleista proga „Qualcomm“ galėtų kainuoti net 8 milijardus dolerių per metus.

Kaip žinia, „Qualcomm Snapdragon“ procesoriai laikomi lyderiais nešiojamų įrenginių segmente ir šiuo metu veikia beveik 40 % visų „Android“ telefonų. „Huawei“ praeityje taip pat diegė šios bendrovės lustus į savo biudžetinės ir vidutinės klasės modelius, tačiau flagmanams tradiciškai buvo rezervuoti „Kirin“.

Gali būti, jog kreipdamasi į JAV vyriausybę „Qualcomm“ ne tik nenori praleisti progos užsidirbti nemažai pinigų, bet ir bijo, jog „Huawei“ partnerystė su „MediaTek“ gali sustiprinti pastarojo pozicijas ir sumažinti gamintojų, perkančių „Snapdragon“ lustus, kiekį. Tiesa, ekspertai abejoja, kad „Qualcomm“ pavyks suminkštinti Donaldo Trumpo administracijos širdį, tačiau pabandyti juk verta?

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!