Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/73898/intel-atskleide-ketvircio-finansinius-rezultatus-7-nm-litografija-atidedama-metams/spausdinti/

„Intel“ atskleidė ketvirčio finansinius rezultatus, 7 nm litografija atidedama metams

Publikuota: 2020-07-27 07:08
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

„Intel“ praneša, kaip kompanijai sekėsi antrame 2020 metų ketvirtyje. „Intel“ vėl demonstruoja puikius rezultatus, nes per tris mėnesius buvo gauta 19,7 mlrd. JAV doleriu pajamų, o tai yra 20 % daugiau lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.

Augant pajamoms padidėjo ir pelnas, jis 2020 metų antrame ketvirtyje siekė 5,1 mlrd. JAV dolerių, tai lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus yra 22 % didesnė suma.

„Intel“ atskleidė ketvirčio finansinius rezultatus, 7 nm litografija atidedama metams

Su pinigais viskas aišku, „Intel“ rezultatai ir toliau yra geri, o AMD konkurencija nedaro daug įtakos. „Intel“ praneša daug liūdnesnę žinią, 7 nm procesorių išleidimas yra atidedamas metams. Visa tai, nes 7 nm litografija netenkina lūkesčių ir neatitinka ankstesnio plano. Įdomu, kad apie grafikos procesorių atidėjimą nekalbama, tad galimai šiuos lustus „Intel“ gamins pasinaudodama TSMC arba „Samsung“ paslaugomis.

Kadangi „Intel“ 7 nm litografija nuvylė, kompanija greitins 10 nm produktų išleidimą. „Intel“ žada, kad „Alder Lake-S“ procesoriai bus išleidžiami 2021 metų antroje pusėje, tai bus pirmieji 10 nm procesoriai staliniams kompiuteriams. Panašiu metu planuojama išleisti ir 10 nm procesorius serveriams, kurių kodinis pavadinimas yra „Sapphire Rapids“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!