Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/73759/huawei-fiksuoja-puikius-pusmecio-finansinius-rezultatus/spausdinti/

„Huawei“ fiksuoja puikius pusmečio finansinius rezultatus

Publikuota: 2020-07-15 16:17
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Daugelis skeptikų pernai piešė liūdnas „Huawei“ ateities prognozes. Jų manymu, veikiama įvairių JAV sankcijų, įskaitant ir draudimą diegti „Google“ paslaugas naujuose savo telefonuose, kompanijos finansinė kreivė pradės leistis žemyn. Situaciją dar labiau turėjo pabloginti gamybos linijas ir ekonomiką visame pasaulyje sustabdžiusi COVID-19 pandemija. Deja, juodžiausi scenarijai ne tik neišsipildė, bet ir buvo labai toli nuo realybės.

„Huawei“ fiksuoja puikius pusmečio finansinius rezultatus

Spaudai skirtame pranešime „Huawei“, apibendrino pirmos 2020 metų pusės finansinius rodiklius – per metus bendrovės pajamos išaugo 13,1%, o grynasis pelnas – net 9,2 %. Įspūdinga, kad tokius skaičius pavyko pasiekti net ir po visai industrijai itin nesėkmingo pirmojo metų ketvirčio, kai „Huawei“ užfiksavo vos 1,4% augimą.

Kalbant apie konkrečius skaičius, „Huawei“ pajamos per pimus šių metų šešis mėnesius siekė 454 milijardus juanių (57 miljardus eurų). Ryšio operatoriams skirtos įrangos verslas uždirbo 159,6 milijardo juanių (20,05 miljardo eurų), verslui skirtų technologijų verslas – 36,3 milijardo juanių (4,56 milijardo eurų), o vartotojams skirtos elektronikos verslas – net 255,8 milijardo juanių (32 milijardus eurų).

Akivaizdu, kad kompanija daugiausiai pinigų uždirba iš išmaniųjų telefonų, planšetinių kompiuterių ir dėvimų įrenginių, o pajamos iš telekomunikacijų, tarp jų ir 5G ryšio, įrangos, kurios labiausiai nukentėjo nuo JAV sankcijų, dalis siekia 35%.

Detalesnės pirmos metų pusės ir antrojo 2020 metų ketvirčio rinkos analizės turėtų pasirodyti jau šio mėnesio pabaigoje, kas padės susidaryti geresnį vaizdą, kaip koronaviruso protrūkis paveikė visą technologijų rinką. Vis dėlto jau dabar žinoma, kad „Huawei“ ir kitos geriausiųjų trejetuko bendrovės didesnių nuostolių nepatyrė dėl išaugusio ryšio ir kitų technologijų poreikio per karantiną.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!