Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/73446/baltarusija-pergalvoja-savo-tiekimo-linijas-del-baltijos-saliu-ketinimo-atsijungti-nuo-bendro-elektros-tinklo/spausdinti/

Baltarusija pergalvoja savo tiekimo linijas dėl Baltijos šalių ketinimo atsijungti nuo bendro elektros tinklo

Publikuota: 2020-06-21 13:04
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Baltarusijos valstybinės energetikos kompanijos „Belenergo“ vadovas Pavelas Drozdas pranešė, kad jau yra apsvarstytos visos įmanomos galimybės koreguoti nacionalinį elektros tinklą, jeigu dėl naujos Astravo atominės elektrinės paleidimo iš bendro BRELL (Baltarusijos, Rusijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos) elektros tinklo pasitrauktų Baltijos valstybės, praneša baltarusių naujienų agentūra „BelTa“.

Baltarusija pergalvoja savo tiekimo linijas dėl Baltijos šalių ketinimo atsijungti nuo bendro elektros tinklo
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

„Besvarstant galimą Baltarusijos elektros tinklo tolimesnį vystymą, buvo apsvarstytas ir variantas, jei Baltijos šalys pasitrauktų iš paralelinio veikimo tinklo“, – teigė P. Drozdas.

Be to, buvo priimtos ir papildomos priemonės siekiant sumažinti galimo elektros linijų nutraukimo su Lietuva įtaką. Tai turėtų užtikrinti elektros tiekimą pasienyje su Lietuva esančioms Baltarusijos teritorijoms.

Šiuo metu Baltarusijos ir Baltijos valstybių elektros tinklai sąveikauja per BRELL sinchronizacijos sistemą. Taip pat yra ir tiesioginės jungtys tarp Baltarusijos ir Lietuvos: 4 330 kV tranzitinės linijos ir ne viena 11 kV ir 35 kV linijos. Vos Baltijoms valstybėms susijungus su bendra ES elektros jungtimi, ketinama atjungti visas linijas tarp Baltarusijos ir Lietuvos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!