Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/73341/satalia-lithuania-darbuotojai-gales-visada-dirbti-is-namu/spausdinti/

„Satalia Lithuania“ darbuotojai galės visada dirbti iš namų

Publikuota: 2020-06-12 11:49
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Kaune daugiau kaip 40 darbuotojų vienijanti Didžiosios Britanijos kapitalo dirbtinio intelekto ir duomenų mokslo kompanija UAB „Satalia Lithuania“ savo kolektyvui oficialiai suteikė galimybę visą laiką dirbti nuotoliniu būdu. Tvarka galios ir pasibaigus karantinui. Bendrovės vertinimu, nuotolinis darbas nekenkia kolegų produktyvumui, o verslui atveria galimybių plėsti samdymo geografiją.

„Satalia Lithuania“ darbuotojai galės visada dirbti iš namų

Nuo šiol „Satalia Lithuania“ darbuotojai galės patys rinktis, kur dirbti sutartą valandų skaičių. Kiekvieno įmonės darbuotojo vieta Kauno biure išliks, todėl „Satalia Lithuania“ kolegos galės dirbti tiek vien iš namų, tiek vien biure, tiek pasirinkti tarpinius, labiausiai kiekvienam tinkančius variantus.

Domas Janickas, „Satalia Lithuania“ vadovas, komentuoja, kad dar iki viruso protrūkio visos „Satalia“ grupės darbuotojai turėjo galimybę padirbėti iš namų, tačiau tai nebuvo oficialiai skatinama, o dauguma kolegų paprastai dirbo biure.

„Per karantiną visi dirbdami iš namų nepastebėjome jokių darbingumo pokyčių bei turėjome galimybę dar labiau patobulinti nuotolinio darbo organizavimą, saugumo ir kitus įrankius, komunikacijos principus ir kt. Dėl šių priežasčių nutarėme įvesti oficialią laisvo apsisprendimo politiką, kai darbuotojas pats galės pasirinkti, kokiu būdu dirbti“, – sako D. Janickas.

Į „Satalia Lithuania“ biurą darbuotojams buvo leista grįžti nuo birželio 1 d. Prieš šią datą bendrovė atliko kolektyvo apklausą, kurios duomenimis, 25 % kolegų norės nuolat dirbti ofise, dar 25 % – nuolat iš namų, o likę 50 % – derinti darbą iš namų su darbu biure.

Tarp darbo biure privalumų „Satalia“ darbuotojai dažniausiai minėjo socialinius faktorius ir žmogiškąjį bendravimą, greitesnį dalinimąsi žiniomis, sklandesnius susitikimus ir kitus faktorius. Savo ruožtu dirbant namie, anot „Satalia“ kolegų, sutaupomi laikas ir pinigai keliaujant bei maitinantis, galima lanksčiau derinti asmeninį gyvenimą su darbais, o kai kuriais atvejais – dirbti jaukesnėje ir ramesnėje aplinkoje.

Pasak D. Janicko, „Satalia Lithuania“ dar turės išgryninti ir toliau tobulinti tokius procesus ir niuansus kaip įdarbinimo, informacijos saugumo ir kita politika, tačiau jau dabar akivaizdu, kad naujoji tvarka leis išplėsti potencialių darbuotojų ratą, nepriklausomai nuo įmonės biuro miesto ar net valstybės.

„Darbo santykių esmė yra pasitikėjimas ir padarytas darbas. Kadangi įdarbiname tuos, kuriais pasitikime ir su kuriais sutampa mūsų vertybės, nematome priežasčių riboti kolegų darbo atlikimo vietos. Tikime, kad šį privalumą įvertins tiek esami, tiek būsimi mūsų kolegos“, – tvirtina „Satalia Lithuania“ vadovas.

„Satalia“ kol kas nepriėmė sprendimų dėl tolesnių savo nuomojamo biuro Kaune perspektyvų. Šiuo metu „Satalia“ Kauno padalinyje dirba per 40 programuotojų, duomenų mokslininkų, projektų vadovų, analitikų ir kitų specialistų. Kompanija kuria dirbtiniu intelektu grįstus sprendimus tokioms tarptautinėms bendrovėms kaip „Tesco“, PwC, DFS ir dešimtims kitų prekybos, nekilnojamojo turto, profesinių paslaugų ir kitų sektorių kompanijų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!