Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/73318/lietuviu-valdoma-viventor-investavimo-platforma-isigijo-nyderlandu-fintech-investuotojas/spausdinti/

Lietuvių valdomą „ViVentor“ investavimo platformą įsigijo Nyderlandų „fintech“ investuotojas

Publikuota: 2020-06-11 16:51
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Tarptautinę tarpusavio investavimo (P2P) platformą ViVentor, kurios pagrindinis biuras įkurtas Vilniuje, įsigijo Nyderlandų „Gielen“ grupei priklausanti „fintech“ investicijų įmonė Lotus 597 B.V. Grupei taip pat priklauso Nyderlanduose veikianti paskolų teikimo platforma „Atlantis Financiers“.

Nyderlandų investuotojai įsigijo 100 proc. Latvijoje registruotos SIA „ViVentor“, akcijų iš „Prestamos Prima“ grupės, į kurią buvo investavęs tarptautinis investuotojas Olegas Boyko. Sandorio suma neatskleidžiama.

Šiuo sandoriu ir nuosavybės pasikeitimu 2015 m. įkurta „ViVentor“ tarpusavio (P2P) paskolų investavimo platforma parodė, kad per penkerius veiklos metus iš startuolio tapo patikimu partneriu augančioje „fintech“ ir investavimo rinkoje. Nepaisant šiuo metu finansų rinkoje jaučiamų svyravimų, „ViVentor“ išlaikė stabilumą, platformai netgi pavyko susikurti tvaraus augimo galimybių.

Naujasis „ViVentor“ savininkas įsitikinęs, kad investicija atsipirks. „Žinojome „ViVentor“ kaip patikimą „fintech“ partnerį ir todėl nusprendėme „ViVentor“ įsigyti ir tokiu būdu padėti platformai toliau augti. „ViVentor“ komanda įrodė, kad geba greitai prisitaikyti greitai besikeičiančioje aplinkoje. Mums puikų įspūdį palieka Andriaus Bolšaičio vadovaujama „ViVentor“ komanda, šiuo sudėtingu laikmečiu „ViVentor“ platformoje sugebanti apginti ir investuotojų, ir paskolų teikėjų interesus. Esame įsitikinę, kad šias pastangas pastebės ir Latvijos priežiūros institucijos ir „ViVentor“ netrukus taps viena pirmųjų licencijuotų P2P platformų Europoje“, – sako „Lotus 597“ generalinė direktorė Sabrina Nathoe.

„Didžiuojamės, kad mūsų pastangos yra pastebimos. Tikime, kad dabar galėsime dar greičiau įgyvendinti ambicingą „ViVentor“ verslo augimo strategiją. Siekiame tapti viena pagrindinių platformų P2P investicijų rinkoje ir vienu patikimiausių partnerių tiek paskolų teikėjams, tiek investuotojams“, - sako „ViVentor“ direktorius Andrius Bolšaitis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!