Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/73187/startuoja-turizmo-inovacijas-skatinanti-priemone/spausdinti/

Startuoja turizmo inovacijas skatinanti priemonė

Publikuota: 2020-06-02 19:08
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Nuo šiandien turizmo paslaugas teikiančios įmonės ir turizmo verslo asociacijos gali teikti paraiškas finansavimui gauti pagal priemonę „Turizmo inovacijos“, kuri sudarys galimybę turizmo sektoriui nedelsiant persiorientuoti į inovatyvias veiklas ir taip prisitaikyti prie COVID-19 sukeltų aplinkybių. Pagal priemonę numatoma paskirstyti apie 2 mln. eurų.

Startuoja turizmo inovacijas skatinanti priemonė
Asociatyvi nuotr. Pixabay.com

„Priemonė skirta turizmo inovacijoms skatinti – naujiems produktams ir inovatyvioms paslaugoms kurti, darbuotojų kvalifikacijai kelti. Tikimės, kad šią priemonę verslas efektyviai išnaudos perkeldamas savo paslaugas į elektroninę erdvę, kuriant virtualiuosius maršrutus, bekontaktes paslaugas ar individualius paslaugų paketus, apmokant darbuotojus“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas laikinai einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Priemone galės pasinaudoti turizmo paslaugas teigiančios įmonės, registruotos iki 2020 m. sausio 1 d., kurių metinės veiklos pajamos per paskutinius finansinius metus iki paraiškos pateikimo dienos yra ne mažesnės kaip 3 000 eurų, ir turizmo verslo asociacijos.

Įmonės vienu projektu galės gauti iki 38,5 tūkst. eurų, asociacijos – 66 tūkst. eurų. Turizmo paslaugų kūrimui ir tobulinimui didžiausia galima finansavimo suma – 20 tūkst. eurų, turizmo paslaugų rinkodarai – 10 tūkst. eurų, turizmo sektoriaus darbuotojų mokymams – 5 tūkst. eurų (kai pareiškėjas yra įmonė) arba 30 tūkst. (kai pareiškėjas yra turizmo verslo asociacija). Projektai turės būti įgyvendinti iki 2020 m. lapkričio 30 d.

Paraiškas priima Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!