Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/73079/jav-sankciju-prispaustas-huawei-didina-bendradarbiavimo-su-mediatek-apimtis/spausdinti/

JAV sankcijų prispaustas „Huawei“ didina bendradarbiavimo su „MediaTek“ apimtis

Publikuota: 2020-05-25 19:39
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos milžinė „Huawei“ ir toliau priversta gyventi ne pačiomis geriausiomis nuotaikomis. JAV vyriausybė pratęsė sankcijas vienam didžiausių išmaniųjų telefonų gamintojų, o tuo pačiu ir privertė ieškoti alternatyvų mikroschemų tiekėjui TSMC.

Niekam ne paslaptis, jog „Huawei“ jau ne vienerius metus naudoja savo kurtus „HiSilicon Kirin“ lustus, o juos pagal užsakymą gamina TSMC. Vis dėlto, dėl JAV sankcijų, kinai nebegali pateikti naujų užsakymų ir būtent dėl to priversti ieškoti alternatyvų. Viena iš opcijų – „MediaTek“.

JAV sankcijų prispaustas „Huawei“ didina bendradarbiavimo su „MediaTek“ apimtis

Taivaniečių kompanijos produktus „Huawei“ naudoja jau ne vienerius metus, o jie dažniausiai aptinkami pigesniuose gamintojo išmaniuose telefonuose. Naujausia statistika tik dar kartą patvirtina, kad „Huawei“ glaudžiau bendradarbiaus su „MediaTek“. Pranešama, kad taivaniečiai jau sulaukė 300 proc. daugiau užsakymų nei anksčiau.

Anksčiau „Huawei“ naudodavo „MediaTek“ produktus vidutinės ir biudžetinės klasės įrenginiuose, tačiau dabartinė situacija privers šiuos rėžius praplėsti. Tikėtina, kad Kinijos milžinė „MediaTek“ 5G lustus gali naudoti net ir aukščiausios klasės telefonuose. Įdomu ir tai, jog anksčiau „Huawei“ tenkinosi tik taivaniečių kuriamais 4G mikroschemų rinkiniais.

Abiejų kompanijų bendradarbiavimas bus naudingas ne tik „Huawei“, tačiau ir pačiai „MediaTek“. Žinoma, taivaniečiai turi rasti galimybių kaip patenkinti Kinijos milžinės poreikius, tačiau jeigu tai pavyks – tai gali būti itin naudinga jiems patiems. „MediaTek“ jau ne vieneri metai tūno „Qualcomm“ šešėlyje ir sėkminga partnerystė su „Huawei“ gali stipriai pasitarnauti šioje situacijoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!