Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/73016/investuotojai-kaltina-nvidia-nuslepus-tikraji-kripto-valiutu-bumo-itaka-pajamoms/spausdinti/

Investuotojai kaltina NVIDIA nuslėpus tikrąjį kripto valiutų bumo įtaką pajamoms

Publikuota: 2020-05-20 07:08
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

NVIDIA investuotojai nusprendė kompanijai išreikšti pretenzijas dėl neteisingai segmentuotų pajamų per kripto valiutų bumą. Vaizdo plokštės parduotos kripto valiutų kasybai buvo įtrauktos į žaidėjams parduotas vaizdo plokštes, nors NVIDIA tikrai žinojo kur keliauja jų grafikos procesoriais. Manoma, kad tokiu būdu 2017-2018 metais į žaidėjams parduotų vaizdo plokščių pajamas pakliuvo 1 mlrd. JAV dolerių, nors vaizdo plokštės keliavo į kasyklas.

Investuotojai kaltina NVIDIA nuslėpus tikrąjį kripto valiutų bumo įtaką pajamoms

Iš pirmo žvilgsnio tai yra menka problema, nes pajamos yra pajamos, bet kripto valiutų burbului sprogus dauguma vaizdo plokščių iš kasyklų pateko į antrinę rinką. Dėl to sumažėjo naujų vaizdo plokščių paklausa. Žaidėjai nusipirkdami vaizdo plokštę ją turi ilgiau ir nepuola jos pardavinėti antrinėje rinkoje kol nepasirodo kas nors galingesnio. Būtent dėl blogai segmentuotų pajamų kripto valiutų bumo metu nebuvo galima nuspėti kokia grėsmė kyla ateityje dėl perpildytos dėvėtų vaizdo plokščių rinkos, o tai nepatinka investuotojams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!