Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/72950/telefonai-kuriu-niekam-nereikia-sony-ir-toliau-pramusineja-dugna/spausdinti/

Telefonai, kurių niekam nereikia: „Sony“ ir toliau pramušinėja dugną

Publikuota: 2020-05-15 11:19
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Japonijos gamintojas „Sony“ stringa parduodant išmaniuosius telefonus ir tau jau seniai niekam ne paslaptis. Pastaruosius metus gamintojas fiksuoja tikrai ne pačius maloniausius rodiklius, o pirmojo 2020 metų ketvirčio rezultatai tik dar kartą patvirtina, kad kompanijos vadovams laikas ieškoti sprendimų.

2013 ar 2014 metais gamintojas sugebėjo parduoti daugiau nei po 39 mln. išmaniųjų telefonų, tačiau nuo to laiko pardavimai tik krito. 2015 metais buvo parduota 24,9 mln., 2016 – 14,6, 2017 – 13,5, o 2018 ir 2019 metų pardavimai, net ir kartu sudėjus, neviršija 10 mln. vienetų. Tačiau dar prasčiau atrodo pirmojo ketvirčio rezultatai.

Telefonai, kurių niekam nereikia: „Sony“ ir toliau pramušinėja dugną

Naujausia informacija rodo, kad „Sony“ per pirmąjį metų ketvirtį pardavė vos 400 tūkst. išmaniųjų telefonų, o tai yra net 64 proc. mažiau nei praėjusių metų pradžioje. Dar vienas įdomus faktas yra tas, jog gamintojas paskutinį kartą teigiamus rezultatus fiksavo 2017 metų antrojo ketvirčio metu. Kaip bebūtų, nuo to laiko jų pardavimai tik krito.

Ir nors pardavimai nuolatos mažėja, tačiau „Sony“ vadovai neketina nuleisti rankų. Nors internete nuolat pasirodo informacijos apie galimą gamybos nutraukimą, tačiau šiemet gamintojas žada pristatyti dar bent du naujus telefonus – tai „Sony Xperia 1 II“ ir „Xperia 10 II“. Abu šie įrenginiai turėtų pasirodyti jau kitą mėnesį.

Įdomu ir tai, jog paskutinių mėnesių rezultatai yra tokie blogai, jog kiti gamintojai analogiškus ar net didesnius pardavimus sugeba pasiekti vos per mėnesį. Ganėtinai iškalbingai atrodo ir tai, kad „Sony“ nuo praėjusių metų pradžios pardavė daugiau nei dvigubai mažiau telefonų nei, pavyzdžiui, „Samsung“ per pirmą ketvirtį realizavo 5G ryšį palaikančių išmaniųjų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!