Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/72897/11-inovaciju-koordinatoriu-siekia-teikti-skaitmeniniu-inovaciju-centru-paslaugas-ir-veikti-vieno-langelio-principu/spausdinti/

11 inovacijų koordinatorių siekia teikti skaitmeninių inovacijų centrų paslaugas ir veikti „vieno langelio“ principu

Publikuota: 2020-05-12 08:04
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA) sulaukė 11 paraiškų ES investicijoms gauti pagal unikalią ES investicijų priemonę „Skaitmeninių inovacijų centrai“. Jai aplikuoti galėjo įmonių inovacijų grupių koordinatoriai, kurių pagrindinė veikla yra teikti paslaugas įmonėms, ketinančioms skaitmeninti ir kurti savo produktus ar technologijas, plėtojant ateityje veiklą su partneriais ES.

Priemonės „Skaitmeninių inovacijų centrai“ biudžetas – 18,3 mln. Eur, o pareiškėjų prašomo finansavimo suma – 50,5 mln. Eur, vidutiniškai yra prašoma 4,5 mln. Daugiausia paraiškų kurti skaitmeninių inovacijų centrų paslaugas siekta Vilniaus (7) apskrityje, taip pat Kauno (2), Klaipėdos (1), Kaišiadorių-Trakų-Kauno jungtinėje paraiškoje (1).

Paraiškas pateikusios inovacijų grupės sieks investuoti į skaitmenines inovacijas, suteikiant galimybę pramonės įmonėms gauti naujausią informaciją, ekspertinę pagalbą ir naudotis infrastruktūra ir technologijomis skaitmeninių inovacijų bandymams su įmonės produktais, procesais ar verslo modeliais atlikti, taip sudarant didesnes galimybes įmonėms vykdyti mokslinių tyrimų, eksperimentinės plėtros ir inovacijų veiklas, didesnes galimybes naudotis technologijomis ir įranga. LVPA planuoja paraiškas įvertinti iki liepos 29 d.

„Labai svarbu, kad ES struktūrinės paramos priemonėmis remdami įmonių lyderystę padėtume inovacijų grupių koordinatoriams nacionaliniu mastu kurti tvarias ir pridėtinę vertę generuojančias paslaugas, o ne tik remti infrastruktūros kūrimą. Lietuvos skaitmeninių inovacijų centrai pretenduoja tapti Europos skaitmeninių inovacijų centrų tinklų nariais ir veikti „vieno langelio“ principu, o Europos Komisija ir tuo pačiu Ekonomikos ir inovacijų ministerija siekia padėti naujoje ES finansinėje 2021-2027 m. perspektyvoje Lietuvos įmonėms siekti lyderystės skaitmeninės transformacijos procesuose tobulinant savo produktus ir paslaugas naudojantis skaitmeninėmis technologijomis“, – sakė LVPA direktorius Aurimas Pautienius-Želvys.

LVPA įgyvendina Lietuvos ūkio plėtrai ir jo tarptautiniam konkurencingumui didinti skirtas nacionalines strategijas ir programas, kryptingai padeda investuoti paramą verslui, moksliniams tyrimams ir eksperimentinei plėtrai, energetikai, administruoja ES struktūrinių fondų ir valstybės biudžeto lėšas, užtikrina informacijos apie reikalavimus ir ES paramos paskirstymą sklaidą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!