Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/72879/htc-ir-toliau-fiksuoja-tragiskus-finansinius-rodiklius/spausdinti/

HTC ir toliau fiksuoja tragiškus finansinius rodiklius

Publikuota: 2020-05-11 14:18
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Tai, kad HTC išgyvena ne pačius geriausius laikus žino jau turbūt dauguma. Visai neseniai kompanijos atstovai atskleidė ir balandžio mėnesio finansinius rezultatus, kurie nerodo jokių džiugių signalų. Ataskaita tik dar kartą patvirtina tai, jog Taivano kompanija išgyvena tikrai ne lengvus laikus ir vis labiau akivaizdu, kad rasti tam sprendimą tampa neįmanoma.

HTC ir toliau fiksuoja tragiškus finansinius rodiklius

HTC pastaruosius keletą metų nemažai dėmesio skyrė labiau nišiniams produktams, tačiau mobilaus sektoriaus susitraukimas turi milžiniškų padarinių visai kompanijai. COVID-19 pandemijos metu HTC užfiksavo pačius blogiausius savo istorijoje rezultatus, o tai yra ganėtinai liūdinantis faktas, atsižvelgiant į šio gamintojo populiarumą vos prieš dešimt metų.

Pranešama, kad HTC pajamos balandžio mėnesį siekė vos 10 mln. JAV dolerių, o tai yra 31,25 proc. mažiau nei ankstesnį mėnesį. Verta paminėti ir praėjusių metų skaičius, lyginant su 2019 balandžiu nuosmukis siekia beveik 50 proc., 49,86 proc. Taivaniečių kompaniją dar kovo mėnesį buvo užfiksavusi nedidelį pajamų augimą, tačiau panašu, kad visa tai tampa tik įrašas, istorijos puslapiuose.

Jeigu žvelgtume į pirmosios šių metų pusės HTC skaičius – rezultatas dar liūdnesnis. Iki šiol kompanija surinko 54 mln. JAV dolerių, o tai yra net 53,99 proc. mažiau nei analogišku periodu praėjusiais metais. Akivaizdu, kad gamintojas privalo imtis kažkokių kardinalių permainų, tačiau visi pastarųjų metų bandymai buvo pažymėti nesėkmėmis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!