Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/72871/saltiniai-jav-ketina-leisti-huawei-bendradarbiauti-su-amerikieciu-kompanijomis-kuriant-5g-standartus/spausdinti/

Šaltiniai: JAV ketina leisti „Huawei“ bendradarbiauti su amerikiečių kompanijomis kuriant 5G standartus

Publikuota: 2020-05-11 07:14
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

JAV prekybos departamentas artėja prie istorinio susitarimo, leidžiančio šalies kompanijoms dirbti su Kinijos telekomunikacijų gigantu „Huawei Technologies“ kuriant standartus naujos 5G kartos tinklams diegti, teigia su šia sritimi dirbantys šaltiniai.

Naujienų agentūra „Reuters“ pranešė, kad praėjusiais metais JAV technologijų kompanijos sustabdė bet kokį bendradarbiavimą su „Huawei“, prekybos departamentui šią kinų kompaniją įtraukus į „juoduosius sąrašus“. Dėl šio veiksmo amerikiečių kompanijos atsidūrė nepatogioje situacijoje, nes jos nežinojo, kokia informacija jos gali dalytis su kinų kolegomis.

Tai konkurencine prasme lėmė, kad JAV atsidūrė nepalankioje situacijoje. Standartų nustatymo susitikimuose, kuriuose nustatomi reikalingi protokolai ir kuriamos techninės specifikacijos, leidžiančios skirtingų gamintojų gaminiams veikti sklandžiai, „Huawei“ yra įgavęs gan svarų balsą, o JAV inžinieriai yra priversti susilaikyti ir tylėti.

Prekybos departamentas į „juoduosius sąrašus“ kinų kompaniją įtraukė praėjusią gegužę, išsigandus galimų saugumo pažeidimų. Šis žingsnis neleido „Huawei“ parduoti JAV gaminių ir technologijų, taip pat iškėlė ir pagrįstus klausimus, kaip amerikiečių kompanijos gali tinkamai dalyvauti pasaulinėje telekomunikacijų rinkoje.

Todėl, „Reuters“ duomenimis, po beveik metų nežinomybės, departamentas kuria naujas taisykles išspręsti galimas problemas. Jos iš esmės leis JAV kompanijoms dalyvauti standartus nustatančiose organizacijose, kuriose dalyvauja ir „Huawei“.

Rengiamas dokumentas šiuo metu yra paskutinėje stadijoje ir galiausiai bus siunčiamas kitoms agentūroms patvirtinti. Kol kas nežinoma, kiek truks šios procedūros ir ar kuri nors agentūra neprieštaraus naujosioms taisyklėms.

„JAV vyriausybė nori, kad JAV kompanijos išliktų konkurencingos „Huawei“ atžvilgiu, – teigė Technologijų pramonės tarybos Azijos politikos vadovė Naomi Wilson. – Tačiau jų vykdoma politika netyčia privertė kompanijas prarasti savo pozicijas prie bendro stalo su „Huawei“ ir kitomis įmonėmis.“

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!