Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/72786/lg-uzfiksavo-rekordini-ketvirti-taciau-telefonu-pardavimai-ir-toliau-stringa/spausdinti/

LG užfiksavo rekordinį ketvirtį, tačiau telefonų pardavimai ir toliau stringa

Publikuota: 2020-05-05 08:11
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pietų Korėjos milžinė LG atskleidė savo pirmojo metų ketvirčio finansinę ataskaitą, kuri rodo labai puikius rezultatus. Remiantis gamintojo pateikiama informacija, 2020 metų pradžioje buvo surinkta 12,4 mlrd. JAV dolerių pajamų, o iš jų 921,4 (1,09 mlrd. KRW) mln. pelno. Tai vos antras kartas kompanijos istorijoje, kuomet pirmojo metų ketvirčio metu pelnas viršija 1 mlrd. Korėjos vonų.

LG užfiksavo rekordinį ketvirtį, tačiau telefonų pardavimai ir toliau stringa

Pranešama, kad sėkmingiausiai sekėsi LG buitinės technikos nei namų pramogų departamentams, kurie kartu sugeneravo 6,95 mlrd. JAV dolerių pajamų. Tačiau tikrai ne viskas žvelgiant į kompanijos pateikiamus skaičius atrodo taip gerai. Eilinį sykį teigiamų rezultatų neužfiksavo išmaniųjų telefonų departamentas.

„LG Mobile“ pirmojo šių metų ketvirčio metu surinko 843,9 mln. pajamų, o tai reiškia, kad gamintojas patyrė kiek didesnį nei 200 mln. JAV dolerių nuostolį. Tiesa, toks rezultatas yra kiek geresnis nei praėjusių metų paskutinio ketvirčio metu, tačiau, kaip bebūtų, nuostoliai lieka nuostoliais.

Skelbiama, jog Pietų Korėjos milžinė 2020 metų pradžioje pardavė net 34 proc. mažiau išmaniųjų telefonų nei analogišku periodu praėjusiais metais. Žinoma, tam nemažai įtakos turėjo ir pasaulinė COVID-19 pandemija, kuri nulėmė sutrikusį dalių tiekimą, o tai automatiškai įtakojo ir visą gamybą.

Kaip bebūtų, LG jau kuris laikas ruošia naująjį „Velvet 5G“ išmanųjį telefoną, kuris oficialiai debiutuoti turėtų antrojo 2020 metų ketvirčio metu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!