Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/72450/bmw-pradeda-milziniskos-gamyklos-statybas/spausdinti/

„BMW“ pradeda milžiniškos gamyklos statybas

Publikuota: 2020-04-07 09:22
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Darius Verbickas
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Kai kone visą automobilių pramonę sukaustė koronavirusas – iš atsigaunančios Kinijos atskriejo gera žinia. „BMW“ praneša, kad jai priklausanti Kinijos kompanija „BMW Brilliance“ šią savaitę pradėjo milžiniškos gamyklos statybas. „BMW“ planuoja šioje gamykloje per metus pagaminti 150 000 elektromobilių, tarp kurių bus 3-ios bei 5-os serijos elektrifikuoti sedanai, „X1“ krosoveriai ir dar vienas SUV modelis.

„BMW“ 5-os serijos „plug-in“ hibridas © Gamintojo nuotr.
„BMW“ 5-os serijos „plug-in“ hibridas © Gamintojo nuotr.

Naujoji gamykla Tiexi mieste, Kinijoje, bus didžiulė – 3,2 km² ploto – ir ji ženkliai padidins jau čia stovinčią gamyklą bei kompanijos gamybos apimtis.

Skaičiuojama, kad naujoji gamykla „BMW Brilliance“ gaminamų automobilių metinius pajėgumus padidins net dvigubai – iki 650 000 automobilių per metus.

Tvirtinama, kad naujoji „BMW“ gamykla vadovausis „laksčiosios gamybos“ principais, kas reiškia, kad tose pačiose automobilių surinkimo linijose bus galima gaminti elektromobilius, hibridinius automobilius ir įprastais degalais varomus automobilius. Taip bus mažinama verslo rizika, nes bet kada bus galima greitai persiorientuoti ir gaminti tai – ko rinkai konkrečiu metu labiausiai reikia.

„BMW“ vadovas Oliveris Zipse teigia, kad „naudodami lanksčiąją gamybos sistemą, galime greitai reaguoti į rinkos paklausą ir padidinti elektromobilių gamybą tiek, kad gamykla 100 % gamintų vien tik juos.“

Į šią gamyklą „BMW“ ketina investuoti 3 mlrd. eurų. Planuojama, kad naujoji gamykla bus pilnai pastatyta bei automobilių serijinė gamyba prasidės 2022 metais.

Anksčiau Vokietijos spauda skelbė, kad „BMW“ valdyba patvirtino, jog „BMW Brilliance“ gamins 3-ios bei 5-os kartos elektrinius sedanus, „X1“ krosoverius, o ateityje ir elektrinį SUV.

Šiuo metu į Europą iš Kinijos, Dadango gamyklos, atkeliauja „BMW iX3“ elektromobiliai. Kompanija planavo juos gabenti ir Amerikos pirkėjams, bet atsisakė šių planų. JAV pardavėjai mano, kad 74 kWh „BMW iX3“ elektromobiliai nėra pakankamai galingi, kad jais amerikiečiai susidomėtų.

Kai 2022-aisiais bus pastatyta Tiexi gamykla, į ją persikels ir „BMW iX3“ elektrom

obilių gamyba. Dar praėjusiais metais Kinijos naujienų portalas „Gasgoo“, rašantis su automobiliais susijusias naujienas, skelbė, kad Tiexi gamykloje elektromobiliai bus pradėti gaminti tais pačiais 2022 metais ir netgi įvardijo konkrečius skaičius:

„5-os serijos ilgą ratų bazę turinčių ir vidutinio dydžio SUV elektromobilių per metus bus pagaminta 54 170, o 3-ios serijos ir iX3 elektromobilių kasmet bus pagaminama po 100 000 vienetų. Iš viso Tiexi gamyklos metiniai pajėgumai sieks daugiau kaip 150 000 elektromobilių.“ Šiuo metu Tiexi gamykloje „BMW Brilliance“ gamina 6 „BMW“ modelius, įskaitant ir 5-os serijos „plug-in“ hibridus. Tačiau, kai šalia bus pastatyta naujoji gamykla – automobilių gamybos apimtys šaus į viršų. Jei viskas vyks pagal planą – jau 2022-aisiais galime sulaukti daugybės „BMW“ elektromobilių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!