Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/72342/huawei-vadovas-nori-grazinti-google-paslaugas-i-savo-kompanijos-telefonus/spausdinti/

„Huawei“ vadovas nori grąžinti „Google“ paslaugas į savo kompanijos telefonus

Publikuota: 2020-04-01 10:47
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

2019 metų viduryje „Huawei“ patyrė iš vėžių išmušančias JAV sankcijas ir pateko į šios šalies juodąjį sąrašą. Tai užkirto kelius kompanijai bendradarbiauti, pirkti ar parduoti prekes ar paslaugas bet kokiai kompanijai, kuri įsikūrusi Valstijose. Geriausiai tai iliustravo draudimas naujuose Kinijos milžinės išmaniuosiuose diegti „Google Mobile Services“ paslaugų paketą.

„Huawei“ vadovas nori grąžinti „Google“ paslaugas į savo kompanijos telefonus

Tiesa, tai nesutrukdė bendrovei naudoti „Android“ operacinės sistemos, todėl buvo pradėta plėtoti nuosava programėlių parduotuvė, pavadinimu „AppGallery“. Trumpajame laikotarpyje sankcijos sujaukė „Huawei“ planus, tačiau paskatino ateityje kurti nuosavą aparatinę ir programinę įrangą.

Neseniai „Wired“ duotame interviu „Huawei Consumer Business Group“ generalinis direktorius Richard Yu paminėjo norintis sugrąžinti „Google“ paslaugas į kompanijos išmaniuosius telefonus. Jis taip pat teigė, kad bendradarbiavimas su „Huawei“ atnešė „Google“ didelį pelną, o abi įmonės buvo „labai geri partneriai“. Vadovas tikisi ateityje gauti licenciją, suteikiančią leidimą prekiauti su amerikiečių kompanijomis, iš JAV Vyriausybės ir prisipažino esantis atviras deryboms. „Norėdami apsaugoti tų JAV kompanijų interesus jie turėtų… Tikiuosi, jie išduos mums licenciją“, – sakė Richard Yu.

Kitaip tariant, „Google“ paslaugos yra labiau pageidaujamos, nes vis dar siūlo kur kas didesnį pasirinkimą nei naujai startavęs „Huawei Mobile Services“ paketas. Be to, generalinis direktorius išreiškė pageidavimą išlikti „Android“ platformoje su integruotomis „Google“ paslaugomis. Šią problemą išspręsti ir leisti toliau tęsti bendradarbiavimą su „Google“ galėtų minėtoji licencija, kurią išduoti gali tik JAV Vyriausybė.

Vadovas šiame interviu palietė ir daugiau temų. Aptartas koronaviruso poveikis, naujas „Huawei“ telefonų balso asistentas „Celia“, „AppGallery“ programėlių parduotuvė, su „TomTom“ kuriamas „Google Maps“ pakaitalas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!