Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/72316/sony-atlieka-reiksmingus-pokycius-sujungiami-telefonu-ir-dar-keli-ne-itin-sekmingi-kompanijos-padaliniai/spausdinti/

„Sony“ atlieka reikšmingus pokyčius: sujungiami telefonų ir dar keli ne itin sėkmingi kompanijos padaliniai

Publikuota: 2020-03-30 13:16
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Japonijos kompanija „Sony“ pradėjo vidinį kompanijos pertvarkymą. Internete pasirodė informacija, jog ketiname reorganizuoti tris kompanijos elektronikos skyrius – mobilių komunikacijų, vaizdo produktų ir sprendimų bei garso ir namų pramogų. Visi trys skyriai nuo balandžio 1 dienos bus sujungti į „Sony Electronics Corporation“.

Tokie pokyčiai japonų kompanijoje reiškia, jog nuo šiol už išmaniuosius telefonus, kameras, televizorius bei namų garso sistemas bus atsakinga viena kompanija. Pagrindinis tokių pokyčių tikslas – geresnė skirtingų produktų integracija, taip pat vidinių resursų optimizacija bei galimybė pasiūlyti konkurencingesnius įrenginius.

„Sony“ vadovų atliekami pokyčiai taip pat leis sujungti anksčiau trijų skyrių atliekamus rinkodaros, gamybos ar logistikos darbus ir taip sustiprinti ir padidinti įmonės pelningumą. Akivaizdu, jog tokie pasikeitimai buvo neišvengiami, ypatingai atsižvelgiant į nuolatos krintančius išmaniųjų telefonų pardavimus. Pasikeitimai leis „Sony“ vadovams optimizuoti išlaidas bei didinti efektyvumą.

„Sony“ atlieka reikšmingus pokyčius: sujungiami telefonų ir dar keli ne itin sėkmingi kompanijos padaliniai

„Sony Electronics Corporation“ įkūrimas leis ne tik paspartinti verslo veiklą, bet ir leis optimizuoti organizacinę struktūrą, kompanijos talentus ir verslo portfelį, o tai padės toliau stiprinti konkurencingumą ir kurti naujus verslus“ ,- teigiama kompanijos pranešime spaudai.

Tiesa, reikėtų atkreipti dėmesį į tai, jog „Sony Interactive Entertainment“ ir toliau išlieka nepriklausomas. Šis padalinys yra atsakingas už „PlayStation“ žaidimų konsolių gamybą bei žaidimų plėtojimą šioms konsolėms. Sprendimas išlaikyti šį skyrių nepriklausomu yra visiškai nestebinantis, nes tai turbūt yra vienas sėkmingiausių „Sony“ padalinių iki šiol.

Ir toliau nepriklausomu išlieka ir padalinys, kuriantis profesionalią įrangą, tokią kaip kameras, transliavimo produktus ir pan. Pokyčiai nepalies ir kitų „Sony“ kompanijos verslų – muzikos ir filmų, medicinos bei finansų. Šios sritys nepatenka į vadovų atliekamą restruktūrizaciją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!