Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/72314/po-huawei-p40-pristatymo-skelbiama-apie-naujus-ribojimus-huawei-procesoriu-gamybai/spausdinti/

Po „Huawei P40“ pristatymo skelbiama apie naujus ribojimus „Huawei“ procesorių gamybai

Publikuota: 2020-03-30 21:04
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Atrodo, tarsi po „Huawei P40“ išmaniųjų telefonų pristatymo kompanijos vadovai galėtų atsipalaiduoti, atsikimšti putojančio gėrimo taurę ir ramiai stebėti, kaip jų produktai sulaukia gerų kritikų įvertinimų. Deja, panašu, jog vietoje atsipalaidavimo bendrovės vadovybei teks braukti prakaitą nuo kaktos – Jungtinės Valstijos siekia sutrikdyti vieno svarbiausių „Huawei“ nepriklausomybės garantų – nuosavų procecesorių – gamybą.

Pasak „Reuters“ pranešimo, JAV pareigūnai iš įvairių institucijų trečiadienį susitiko aptarti Tiesioginio užsienio produkto įstatymo pakeitimų. Iš esmės, tai yra teisinis įrankis, leidžiantis amerikiečiams kontroliuoti tam tikras užsienio šalyse pagamintas prekes, kurios naudoja JAV technologijas ar programinę įrangą.

Po „Huawei P40“ pristatymo skelbiama apie naujus ribojimus „Huawei“ procesorių gamybai

Iki šiol šis taisyklių rinkinys buvo sėkmingai naudojamas tam, kad tam tikra „Huawei“ ir jos dukterinių kompanijų aparatinė įranga ir produktai, įskaitant išmaniuosius telefonus, vienaip ar kitaip nepatektų į JAV rinką. Norėdamos sustiprinti neigiamą poveikį Kinų milžinei, Valstijos šalia Tiesioginio užsienio produkto įstatymo pridėjo ir kampaniją, verčiančią sąjungininkus riboti „Huawei“ įsitraukimą į 5G infrastruktūros projektus. Pagrindine to priežastimi įvardijama šnipinėjimo grėsmė.

Tačiau telekomunikacijų bendrovei pavyko pademonstruoti įspūdingus raumenis ir apeiti daugumą ribojimų, ypatingai sustiprinant vidaus rinkos pozicijas, kas užtikrino kompanijos ateitį. Be jokios abejonės, „Huawei“ sėkmė tokiomis sunkiomis sąlygomis ne itin patiko tam tikriems JAV pareigūnams.

Remiantis šaltiniu, nauji Tiesioginio užsienio produkto įstatymo pakeitimai leis Valstijoms reikalauti specialios licencijos iš kompanijų, kurios gamina mikroschemas naudodamos JAV įrangą, tam, kad jos galėtų tiekti lustus „Huawei“.

Kai kurių analitikų įsitikinimu, šis žingsnis nutaikytas į „Huawei HiSilicon“ procesorių padalino ir „TSMC“, vieno didžiausių pasaulyje ARM lustų gamintojo santykius. Panašu, jog Taivane įsikūrusi „TSMC“ mikroschemų gamyklose naudoja JAV kompanijų, tokių kaip „KLA Corp“, „Lam Research“ ir „Applied Materials“ įrengimus.

Jei naujos taisyklės išties įsigalios, „Huawei“ teks sukti galvą, kaip pertvarkyti didžiąją dalį tiekimo grandinės, kad ir toliau būtų galima gaminti išmaniuosiuose telefonuose ir kituose prietaisuose naudojamus „Kirin“ lustų rinkinius Gerai žinia yra nebent tai, kad draudimai palies tik tam tikras „Kirin“ mikroschemas, kai tuo metu kitoms – negalios.

Nors COVID-19 pandemija dar labiau komplikavo JAV ir Kinijos santykius, Valstijų prezidento Donaldo Trumpo paskutiniai komentarai „Huawei“ skandalo tema rodo pasiruošimą iš naujo susitarti dėl sąlygų ir atstatyti verslo santykius. Tiesa, yra nuomonių, kad griežtesnis teisinis reguliavimas galų gale stipriai atsilieps JAV ekonomikai. Kol kas dar per anksti pasakyti, ar nauji Tiesioginio užsienio produkto įstatymo pakeitimai bus patvirtinti, ar tai tebus raumenų demonstravimas ir derybų įrankis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!