Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/72052/huawei-optimizmas-mazeja-veikla-praranda-pagreiti/spausdinti/

„Huawei“ optimizmas mažėja: veikla praranda pagreitį

Publikuota: 2020-03-12 11:23
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Praėjo maždaug metai nuo tada kai Kinijos milžinė „Huawei“ aplenkė „Apple“ pagal išmaniųjų telefonų pardavimus ir nusprendė kėsintis į pozicijas, kurias jau ganėtinai ilgą laiką užėmusi Pietų Korėjos gigantė „Samsung“. Tačiau po itin sėkmingo periodo sekė pakankamai nykių spalvų tarpsnis, kuris nesibaigia iki šiol.

JAV pritaikytos sankcijos neabejotinai padarė žalos vienam didžiausių išmaniųjų telefonų gamintojui. Nuo to nukentėjo ir pati kompanija, ir vartotojai, ypatingai už Kinijos ribų. Ir nors 2019 metų pardavimo statistika didelės žalos rezultatų nerodė, tačiau šiemet tai tikrai pasimatys.

„Huawei“ optimizmas mažėja: veikla praranda pagreitį

„Huawei“ prognozuoja, kad per 2020 metus jų išmaniųjų telefonų pardavimai gali kristi 20 proc., skelbia „The Information“. Jeigu pažvelgtume į 2019 metus, tai Kinijos milžinė pardavė 240 mln. telefonų, o tai reikštų, jog šiemet tikimasi parduoti maždaug 190-200 mln., kas taip pat neatrodo kaip labai mažai.

Praėjusiais metais kompanijos atstovai pristatė „Huawei P30“ flagmanų seriją, kuri pasirodė dar prieš JAV Vyriausybei įvedant sankcijas, todėl šių įrenginių pasirodymui nebuvo padaryta jokia įtaka. Paminėti verta ir tai, jog „Huawei“ sugebėjo net pasiūlyti ir kiek atnaujinto dizaino modelius, o tai tik dar labiau išaugino „P30“ ir „P30 Pro“ modelių pardavimus.

Kinijos kompanija jau kuris laikas ruošiasi „Huawei P40“ išmaniųjų telefonų serijos pristatymui, tačiau jau aišku tai, kad šiuose įrenginiuose nebus „Google“ paslaugų paketo ir „Huawei“ panaudos savo sukurtą alternatyvą. Įvertinti šios serijos sėkmę yra itin sunku, ypatingai žvelgiant iš mūsų regiono perspektyvos.

Kaip bebūtų, 2020 metai sunkūs „Huawei“ bus ne tik dėl vis dar galiojančių JAV sankcijų. Koronavirusas ir toliau plinta po visą pasaulį ir tai stabdo ne tik išmaniųjų telefonų gamybą, bet ir jų pristatymus. Kad šis virusas gali turėti neigiamos įtakos ne tik „Huawei“, bet ir kitų kompanijų pardavimams parodo ir neseniai pasirodžiusi pardavimų statistika iš Kinijos, kuri fiksuoja itin didelį nuopolį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!