Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/72047/krachas-kinijos-rinkoje-telefonu-pardavimai-arteja-link-dugno-apple-skaiciai-gali-sukelti-juoka/spausdinti/

Krachas Kinijos rinkoje: telefonų pardavimai artėja link dugno, „Apple“ skaičiai gali sukelti juoką

Publikuota: 2020-03-11 17:14
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Situacija Kinijos išmaniųjų telefonų rinkoje – išties liūdna. Šalies vyriausybė paskelbė informaciją apie telefonų pardavimus, kuri atrodo daugiau nei iškalbinga. Praėjusį mėnesį šalyje parduota mažiau nei 500 tūkst. „Apple“ sukurtų išmaniųjų telefonų. Prasta situacija yra ne tik su „iPhone“ pardavimais, tačiau ir su kitų gamintojų produkcija.

Krachas Kinijos rinkoje: telefonų pardavimai artėja link dugno, „Apple“ skaičiai gali sukelti juoką

Pastaruoju metu situacija Kinijoje – nepavydėtina. Šalyje prasidėjo po visą pasaulį jau spėjusio paplisti koronaviruso epidemija, o tai lėmė ir apribojimus keliaujant ar vykstant bet kokią gamybą, daugybė žmonių atsidūrė karantine. O tai puikiai atsispindi ir išmaniųjų telefonų pardavimų statistikoje. Praėjusį mėnesį Kinijoje parduoti 6,34 mln. telefonų, o tai yra net 54,7 proc. mažiau nei anksčiau.

Aukščiau minimas skaičius – žemiausias nuo tada kai Kinijos informacijos ir komunikacijos technologijų akademija pradėjo skelbti tokią statistiką 2012 metais. Palyginimui, praėjusių metų vasario mėnesio išmaniųjų telefonų pardavimai siekė 14 mln. vienetų. Kaip jau minėjome, „Apple“ praėjusį mėnesį pardavė kone juokingą skaičių telefonų – vos 494 tūkst., o pernai metų rezultatai siekė 1,27 mln. vienetų. Įdomu ir tai, jog sausio mėnesį kinai nupirko daugiau nei 2 mln. „iPhone“ išmaniųjų.

Kalbant apie „Apple“ pardavimus, tai didžiulę įtaką tam turėjo ir daugiau nei dvi savaites uždarytos kone visos kompanijos parduotuvės Kinijoje. Tiesa, dauguma analitikų tikina, kad pastarųjų mėnesių rodiklių kritimas – trumpalaikis dalykas. Kaip bebūtų, tokiomis prognozėmis tikėti pastaruoju metu darosi vis sunkiau, o tam nemažai įtakos turi ne tik žaibiškai plintantis virusas, tačiau ir krintanti naftos kaina.

Grįžtant prie pardavimų statistikos, reikėtų paminėti ir „Android“ telefonų nuopolį. Jeigu 2019 metų vasario mėnesį buvo parduota 12,72 mln. išmaniųjų telefonų, tai praėjusį mėnesį šis skaičius siekia vos 5,85 mln. vienetų. Nesunku suprasti, jog tarp šių skaičių patenka „Huawei“, „Xiaomi“ bei kitų gamintojų įrenginiai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!