Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/72017/huawei-populiarina-appgallery-siulo-iki-100-pajamu-programeliu-kurejams/spausdinti/

„Huawei“ populiarina „AppGallery“: siūlo iki 100 % pajamų programėlių kūrėjams

Publikuota: 2020-03-09 15:09
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Kinijos milžinė, aktyviai kviesdama programinės įrangos kūrėjus talpinti savo programėles į nuosavą aplikacijų parduotuvę „AppGallery“, sugebėjo sugeneruoti 55 000 programėlių bagažą ir pasiekti 400 milijonų vartotojų per mėnesį ribą. Šie skaičiai leido „AppGallery“ žaibiškai tapti trečia populiariausia aplikacijų parduotuve pasaulyje ir atsilikti tik nuo „Apple App Store“ bei „Google Play Store“.

„Huawei“ populiarina „AppGallery“: siūlo iki 100 % pajamų programėlių kūrėjams

Kaip bebūtų, kinai tokiais pasiekimais neketina apsiriboti ir toliau ieško būdų kaip privilioti kuo daugiau programėlių kūrėjų į savo plėtojamą platformą. Naujausias būdas, kurį nusprendė išbandyti „Huawei“ – labai viliojančiai atrodanti pelno pasidalinimo formulė.

„Huawei“ populiarina „AppGallery“: siūlo iki 100 % pajamų programėlių kūrėjams

Nesunku pastebėti, kad pirmaisiais metais dauguma programėlių kūrėjų iš „Huawei“ parduotuvės gaus 100 proc. pajamų. Nieko panašaus negali pasiūlyti nei „Google Play Store“ nei „App Store“. Tiesa, išimtis taikoma žaidimų kūrėjams, kurie gaus 85 proc. uždirbtų pajamų.

Antrųjų metų skaičiai žaidimų kūrėjams išlieka tokie patys, o šiuos procentus jau gaus ir kitų aplikacijų autoriai. Tiesa, edukacinės aplikacijos šįsyk turės kiek aukštesnį procentą, kuris sieks 90. Pasibaigus šiam dviejų metų periodui – „Huawei“ siūlo 30:70 pajamų pasidalinimo santykį. Verta paminėti, jog analogiška politika taikoma ir „Google“ valdomoje parduotuvėje, kur kūrėjai gauna 70 proc. pajamų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!