Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/71937/samsung-siekia-sustiprinti-savo-pozicijas-televizoriu-rinkoje-planuoja-parduoti-daugybe-qled-tv/spausdinti/

„Samsung“ siekia sustiprinti savo pozicijas televizorių rinkoje, planuoja parduoti daugybę QLED TV

Publikuota: 2020-03-03 18:33
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ yra lyderė ne tik išmaniųjų telefonų rinkoje, tačiau ir televizorių segmente. Gamintojas tarp lyderių yra jau daugiau nei 14 metų, o kompanijos vadovai neslepia savo ambicijų ir su QLED televizoriais, o tikslas labai paprastas – padidinti užimamą rinkos dalį.

„Samsung“ siekia sustiprinti savo pozicijas televizorių rinkoje, planuoja parduoti daugybę QLED TV

Pranešama, kad „Samsung“ planuoja parduoti 8 mln. QLED televizorių per šiuos 2020 metus. Įdomu tai, jog praėjusiais metais gamintojas pardavė maždaug 5,3 mln. tokio tipo televizorių. Dar viena įdomi detalė yra ta, kad „Samsung“ šiuo metu QLED rinkoje užima beveik 90 proc.

QLED televizorių rinkoje konkuruoti bando ir tokie gamintojai kaip LG, „Hisense“, „Huawei“, TCL ar „Vizio“. Kaip bebūtų, šių kompanijų užimama rinkos dalis yra gerokai mažesnė nei Pietų Korėjos milžinės. Pavyzdžiui, „Vizio“ praėjusiais metais pardavė 380 tūkst. QLED televizorių, o „Huawei“ ir TCL pardavimai siekė 500 tūkst. vienetų.

Tikriausiai niekam ne paslaptis, jog bene didžiausias „Samsung“ konkurentas televizorių rinkoje – LG. Pastaroji kompanija pagrinde gamina OLED televizorius ir šiame segmente užima 65 proc. rinkos. Tačiau pati įdomiausia detalė – „Samsung“ parduoda kone dvigubai daugiau QLED nei LG sugeba parduoti OLED televizorių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!