Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/71873/huawei-stebina-rezultatais-nuosava-aplikaciju-parduotuve-jau-pasivijo-apple-ir-google/spausdinti/

„Huawei“ stebina rezultatais: nuosava aplikacijų parduotuvė jau pasivijo „Apple“ ir „Google“

Publikuota: 2020-02-27 15:07
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Dar 2019 metų viduryje paskelbtos JAV sankcijos „Huawei“ atkirto nuo visų amerikiečių kompanijų, įskaitant ir „Google“. Kadangi tai reiškė draudimą į naujus telefonų modelius diegti gyvybiškai svarbų „Google“ paslaugų paketą, apimantį tokias programėles kaip „Gmail“, „Maps“, „YouTube“ ir programėlių parduotuvę „Play Store“, kompanijai tai galėjo turėti rimtų pasekmių.

„Huawei“ stebina rezultatais: nuosava aplikacijų parduotuvė jau pasivijo „Apple“ ir „Google“

Tačiau „Huawei“ pasirodė nesantys iš tų, kurie nuleidžia rankas ir nuolankiai pasiduoda spaudimui, ir metė didžiules lėšas alternatyvos „Google“ paslaugoms kūrimui. Neseniai paskelbtame pranešime spaudai patikinta, jog tokia strategija pasitvirtino ir per rekordiškai trumpą laiką pavyko pasiekti puikių rezultatų.

Kinijos milžinė, aktyviai kviesdama programinės įrangos kūrėjus talpinti savo programėles į nuosavą aplikacijų parduotuvę „AppGallery“, sugebėjo sugeneruoti 55 000 programėlių bagažą ir pasiekti 400 milijonų vartotojų per mėnesį ribą. Šie skaičiai leido „AppGallery“ žaibiškai tapti trečia populiariausia aplikacijų parduotuve pasaulyje ir atsilikti tik nuo „Apple App Store“ bei „Google Play Store“.

Šiuo metu „Huawei Mobile Services“ paslaugų paketas jau prieinamas 170 skirtingų šalių, bendradarbiaujama su programėlių kūrėjais iš Azijos, Viduriniųjų Rytų, Afrikos, Europos ir Pietų Amerikos. „Huawei“ taip pat užsiminė apie svarbią inovaciją – „AppGallery“ netrukus pasiūlys „Quick App“ paslaugą, kuri leis vartotojams aplikaciją išbandyti jos dar neatsisiuntus. Manoma, jog tai nutaikyta į vartotojus, kurių išmanieji pasižymi labai nedidelės talpos atmintinėmis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!