Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/71780/ar-jav-sudave-lemiama-smugi-huawei/spausdinti/

Ar JAV sudavė lemiama smūgį „Huawei“?

Publikuota: 2020-02-21 17:19
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

JAV ieško įvairių būdų, kaip dar labiau užgniaužti „Huawei“ verslą – bando įtikinti savo sąjungininkus nepalaikyti prekybinių ryšių su šia bendrove, taiko sankcijas, kurios riboja JAV įmones vykdyti verslo sandorius su Kinijos technikos milžine, bando įgyvendinti „Huawei“ prekybos apribojimus per užsienio bendroves. Jei pranešimas, kad TSMC mažina „Huawei“ procesorių gamybą, yra tiesa, gali būti, kad tai bus tvirtas žingsnis link pergalės.

Anot „Digitimes“, nors TSMC gamina lustus keliems savo klientams („Qualcomm“, „Apple“), ji pradėjo mažinti „Huawei“ lustų gamybos apimtis. TSMC galėjo sumažinti „Huawei“ lustų tiekimą remiantis tiesioginių užsienio produktų taisyklių, reglamentuojančių užsienio kompanijų gaminius, naudojant Amerikos technologijas, pakeitimu. Pranešama, kad Taivano puslaidininkių įmonė savo lustų gamyboje naudoja amerikiečių technologijas, todėl, norėdama tiekti produktus „Huawei“, jai reikės JAV licencijos.

Kaip praneša šaltinis: „TSMC pradėjo mažinti „Huawei“ lustų gamybos apimtis, tačiau vis dar glaudžiai bendradarbiauja su Kinijos užsakovu kuriant patobulintus 5 nm ir 3 nm lustų sprendimus“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!