Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/71758/ktu-ir-voltas-it-vienija-jegas-kurs-naujus-sprendimus-automobiliu-industrijos-keliamiems-issukiams/spausdinti/

KTU ir „Voltas IT“ vienija jėgas: kurs naujus sprendimus automobilių industrijos keliamiems iššūkiams

Publikuota: 2020-02-19 21:02
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius prof. Eugenijus Valatka vasario 18 d. savo parašu patvirtino universiteto bendradarbiavimo sutartį su automobilių programinės įrangos kūrėjais – UAB „Voltas IT“. Partneriai sieks ne tik suburti jaunus talentus, bet ir bendradarbiaujant kurti inovatyvius, didelę pridėtinę vertę turinčius produktus, palengvinančius žmonių kasdienybę.

KTU ir „Voltas IT“ partnerystė suteiks galimybę suderinti dvi skirtingas specialybes – informacines technologijas ir automechaniką. Tai išbandyti KTU studentai galės dalyvaudami bendruose projektuose su įmone.

Pasauliniu mastu veikianti lietuviško kapitalo įmonė „Voltas IT“ kuria išmanias ir lengvai suprantamas diagnostikos ir valdymo sistemas. 2014 metais įkurta įmonė šiuolaikiniams vairuotojams jau pasiūlė unikalų produktą – kiekvienam prieinamą programinę įrangą, leidžiančią bluetooth ryšiu per išmanųjį telefoną prisijungti prie automobilio, atlikti išsamią diagnostiką ir atrakinti įvairias komforto funkcijas. 2019 m. įmonė užėmė pirmąją vietą „Delloite“ sparčiausiai augančių įmonių Vakarų Europoje 50-tuke.

„Voltas IT“ sukurta išmani automobilių diagnostikos ir valdymo sistema
„Voltas IT“ sukurta išmani automobilių diagnostikos ir valdymo sistema

Vienas iš įmonės vadovų, Edvardas Astrauskas, tikina, kad sėkmės paslaptis paprasta – stulbinančių rezultatų galima pasiekti tik turint puikią komandą bei produktą, kuriam esi visiškai atsidavęs.

„Todėl siekiame suburti motyvuotus žmones, pasiruošusius save išbandyti, kuriant pažangiausias automobilių sistemas“, – teigia E. Astrauskas.

Pasak KTU rektoriaus E. Valatkos, „Voltas IT“ – puikus pavyzdys, kad lietuviai geba kurti inovatyvius, didelę pridėtinę vertę turinčius produktus ir sėkmingai konkuruoti tarptautinėse rinkose.

„Mūsų studentų tarpe taip pat daug talentingų žmonių, kuriems svarbiausia pasitikėti savo jėgomis ir turėti pakankamai ambicijų idėjas paversti realybe. Tikimės, kad bendradarbiavimas su „Voltas IT“ suteiks jiems galimybes realizuoti save“, – pažymi prof. E. Valatka.

Paklaustas, kaip įmonė save įsivaizduoja po 10 metų, „Voltas IT“ vadovas neslėpė ateityje įmonę matantis kaip pasaulinę inovacijų kompaniją, kuri, taikydama dirbtinį intelektą, kurs produktus, palengvinančius žmonių kasdienybę. Svarbiausia – entuziastingi darbuotojai.

Automobilių industrijoje ypatingai trūksta talentų, gebančių derinti pramonės, technologijų ir metodų kompetencijas. Tikimasi, kad automobilių programinės įrangos kūrėjų bendradarbiavimas su mokslo institucijomis sustiprins ryšį tarp rinkos poreikių ir naujausių sprendimų jų išpildymui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!