Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/71746/korona-virusas-jau-turi-nemaza-itaka-telefonu-televizoriu-nesiojamu-kompiuteriu-ir-kitiems-segmentams/spausdinti/

„Korona“ virusas jau turi nemažą įtaką telefonų, televizorių, nešiojamų kompiuterių ir kitiems segmentams

Publikuota: 2020-02-19 14:45
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Mindaugas Klumbis
Aut. teisės: ©MiTech.lt
Inf. šaltinis: MiTech.lt

Vos tik prasidėjo „Korona“ viruso (Covid-19) plitimas Kinijoje iš karto buvo kalbama, kad jei tai užsitęs gali pradėti trūkti įvairių prekių, tarp jų ir išmaniųjų telefonų, nešiojamų kompiuterių, monitorių, televizorių, atminties ar kitos įrangos.

„TrendForce“ atliko tyrimą ir jau dabar matosi, kad Covid-19 daro įtaką Kinijos technologijų segmentui. Lyginant esamas prognozes su buvusiomis sausio mėnesį matome, kad pirmame šių metų ketvirtyje įvairių segmentų gamyba trauksis. Mes puikiai žinome kas nutinka kai tik pajaučiamas kokios nors prekės nepakankamas tiekimas – į viršų šauna kaina. „TrendForce“ sako, kad tie segmentai, kur daugiausiai dirba robotai Covid-19 beveik nepadarys įtakos, nebent pritrūktų materialų. Čia kalbama apie atminties gamybą. Iš pateiktos lentelės matome, kad telefonų gamyba pirmame ketvirtyje sumažės daugiau nei 10 %, o jei viruso protrūkis užsitęs situacija antrame ketvirtyje bus kur kas liūdnesnė. Kituose segmentuose gamyba irgi susitrauks panašiai, vienuose mažiau kituose daugiau.

„Korona“ virusas jau turi nemažą įtaką telefonų, televizorių, nešiojamų kompiuterių ir kitiems segmentams

Jei visame pasaulyje bus parduodama mažiau prekių, tai bus surenkame ir mažiau mokesčių. Jei tokia situacija užsitęs pasaulinės ekonomikos sulėtėjimas garantuotas.

Taip pat pateikiame išsamius „TrendForce“ paaiškinimus apie kiekvieną sektorių anglų kalba.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!