Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/71741/ismaniuju-skaitikliu-pirkimas-uzbaigtas-pirmasis-svarbus-etapas/spausdinti/

Išmaniųjų skaitiklių pirkimas: užbaigtas pirmasis svarbus etapas

Publikuota: 2020-02-18 21:17
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

ESO rengdamasi išmaniosios apskaitos diegimui Lietuvoje užbaigė išmaniųjų skaitiklių infrastruktūros pirkimo tiekėjų kvalifikacinę atranką. Tai vienas iš svarbių etapų pirkimo procese.

Atrinkti 6-i geriausiai kvalifikacinius reikalavimus atitikę tiekėjai, kurie ESO vertinimu, turi geriausią patirtį jau vykdytuose išmaniųjų skaitiklių ir sistemų diegimo projektuose kitose šalyse. Jie galės toliau varžytis dėl paskelbtoje atrankoje. Atranka vyko iš 15-os dalyvavusių tiekėjų pagal iš anksto skelbtus kvalifikacinės atrankos kriterijus.

Vykdant tolesnius veiksmus pirkimo procese, po atskirų administracinių procedūrų tik atrinkti dalyviai bus supažindinti su išsamiomis techninėmis specifikacijomis ir galės teikti pirminius pasiūlymus pirkimui. Laimės ekonomiškai naudingiausias pasiūlymas. Sutartį su išmaniosios apskaitos infrastruktūros diegėju planuojama pasirašyti 2020 m. pabaigoje.

ESO šiuo pirkimu planuoja įsigyti apie 1,2 mln. vnt. išmaniųjų skaitiklių, o tiekėjai turės pasirūpinti ne tik pačių skaitiklių tiekimu, bet ir skaitiklių duomenų surinkimo ir valdymo IT sprendimu bei komunikacijos infrastruktūra.

Išmaniųjų skaitiklių diegimas numatytas nacionalinėje energetinės nepriklausomybės strategijoje, VERT išmaniųjų elektros skaitiklių diegimo kaštų ir naudų analizei pritarė 2019 m. rugsėjo mėn.

ESO planuoja pradėti diegti išmaniuosius skaitiklius Lietuvoje nuo 2021 m. Jie įgalins konkurenciją rinkoje, suteiksiančia postūmį kurtis naujoms paslaugoms. Išmanieji skaitikliai taps įrankiu, leisiančiu gyventojui analizuoti ir taupyti, o ESO greičiau nustatyti ir šalinti gedimus. Išmaniųjų skaitiklių diegimo procesą – pradedant daugiausiai suvartojančiais vartotojais – planuojama baigti iki 2023 m. pabaigos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!