Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/71696/enefit-zengia-i-privaciu-elektros-vartotoju-rinka-pasiule-zaliaja-elektra-palankesne-kaina/spausdinti/

„Enefit“ žengia į privačių elektros vartotojų rinką – pasiūlė žaliąją elektrą palankesne kaina

Publikuota: 2020-02-14 13:07
Tematika: Verslo naujienos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Šalies gyventojai nuo šiol turi daugiau pasirinkimo įsigyti elektros energiją. Naujų galimybių atsiveriančioje elektros rinkoje privatiems vartotojams suteikė nepriklausomas energijos tiekėjas „Enefit“. Daugiau kaip 1,5 tūkst. šalies įmonių elektros energiją tiekianti bendrovė šiandien pasiūlė įsigyti žaliosios elektros palankesne kaina ir visiems šalies gyventojams.

„Šalies gyventojams pasiūlėme tai, kas jiems nebuvo prieinama – nuo šiol jie gali įsigyti žaliosios elektros už mažesnę kainą negu dabartinė reguliuojama kaina rinkoje. Pasirinkus mūsų pasiūlymą, priklausomai nuo suvartojamo elektros kiekio, jau per šiuos metus būtų galima sutaupyti nuo kelių iki keliasdešimties eurų. Be to, pasirinkdami naudoti mūsų siūlomą elektrą iš vietos atsinaujinančių šaltinių, gyventojai tiesiogiai prisideda prie mažesnių anglies dvideginio emisijų ir klimato taršos mažinimo“, – sako „Enefit Lietuva“ vadovas Vytenis Koryzna.

„Enefit Lietuva“ vadovas Vytenis Koryzna
„Enefit Lietuva“ vadovas Vytenis Koryzna

Kaip parodė „Enefit“ užsakymu atlikta šalies gyventojų apklausa, 41 proc. respondentų pageidautų didesnės konkurencijos elektros energijos rinkoje ir naujų produktų, 36 proc. būtų aktualu turėti pasirinkimo galimybę įsigyjant elektrą ne iš vieno tiekėjo. Tuo metu beveik kas antras šalies gyventojams nurodo, kad pakilus elektros kainoms jam ar jai būtų aktualu peržiūrėti bendras išlaidas elektros energijai. Ketvirtadalis gyventojų taip pat norėtų prisidėti prie mažesnės klimato taršos.

„Kviečiame į mus kreiptis ne tik žaliąją elektrą norinčius naudoti gyventojus, bet ir atsakingus vietos gamintojus, kurie yra įsirengę įvairaus pajėgumo atsinaujinančius elektros gamybos šaltinius, kuriems pasiūlysime itin palankias gaminamos elektros energijos supirkimo sąlygas. Be to, atsižvelgdami į būsimą poreikį, ateityje ruošiamės užtikrinti elektros tiekimą ir iš mūsų grupei priklausančios bendrovės „Enefit Green“ vėjo parkų Lietuvoje“, – sako V. Koryzna.

Norėdami pradėti pirkti elektrą iš „Enefit“, gyventojai pirmiausia kviečiami užpildyti pasiūlymo formą adresu https://www.enefit.lt/privatiems. Gavę jiems tinkantį pasiūlymą, jie nuotoliniu būdu galės sudaryti sutartį su „Enefit“ ir pradėti pirkti elektros energiją iš bendrovės, kai bus praėjusios bent 3 savaitės nuo skirstymo sistemos operatoriaus informavimo, ko reikalauja dabar galiojanti tvarka.

„Enefit“ žengia į privačių elektros vartotojų rinką – pasiūlė žaliąją elektrą palankesne kaina

Pasak V. Koryznos, „Enefit“ tampa pirmuoju nepriklausomu tiekėju Lietuvoje, kuris visiems šalies gyventojams pasiūlė palankesnę alternatyvą reguliuojamam tiekimui. Verslas elektrą laisvoje rinkoje veikiančių nepriklausomų tiekėjų gali pirkti jau nuo 2009 metų, tuo metu buitiniams vartotojams paskatos tokiam pasirinkimui iki šiol nebuvo sudarytos.

Praėjusiais metais Energetikos ministerija parengė Elektros energijos įstatymo pakeitimus siekiant visiškai liberalizuoti buitinių vartotojų rinką. Šie teisės aktai šiuo metu pateikti šalies parlamentui, juose numatytas laipsniškas visų buitinių elektros vartotojų perėjimas prie nereguliuojamų elektros kainų per ateinančius 3 metus.

Kaip rodo „Enefit“ pagrindinės bendrovės „Eesti Energia“ patirtis Estijos ir Latvijos rinkose, kur buitinių vartotojų rinka buvo dereguliuota prieš keletą metų, gyventojų sąskaitos už elektrą sumažėjo apie 10-15 proc., palyginti su reguliuojamų kainų laikotarpiu. Be to, gyventojams energijos teikėjai pasiūlė inovatyvių produktų ir papildomų paslaugų, kurios iki tol laiko nebuvo prieinamos, pavyzdžiui, skaitmeninius elektros suvartojimo stebėjimo įrankius ar su tiesiogiai su rinkos kaina susietų elektros įsigijimo pasiūlymų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!