Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/71606/huawei-xiaomi-oppo-ir-vivo-susivienijo-kurs-google-play-aplikaciju-parduotuves-konkurenta/spausdinti/

„Huawei“, „Xiaomi“, „Oppo“ ir „Vivo“ susivienijo: kurs „Google Play“ aplikacijų parduotuvės konkurentą

Publikuota: 2020-02-07 21:04
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

JAV sankcijos labiausiai paveikė „Huawei“, uždraudus kompanijai į savo gaminamus telefonus diegti „Google Play“ aplikacijų parduotuvę ir kitas „Google“ paslaugas. Kinijos technologijų milžinė buvo priversta skirti galybę pinigų populiariausių aplikacijų kūrėjų pritraukimui į nuosavą „Google Play“ analogą, pavadinimu „App Gallery“. Šiandien paaiškėjo, kad prie „Huawei“ prisijungė ir kiti didieji kiniškų išmaniųjų gamintojai.

„Huawei“, „Xiaomi“, „Oppo“ ir „Vivo“ susivienijo: kurs „Google Play“ aplikacijų parduotuvės konkurentą

Remiantis „Reuters“ informacija, „Huawei“, „Xiaomi“, „Oppo“ ir „Vivo“ suvienijo jėgas, siekdami palengvinti užsenietiškų programėlių kūrėjams patalpinti savo aplikacijas kiekvieno iš gamintojų aplikacijų parduotuvėje (kadangi Kinijoje „Google“ neteikia paslaugų, visi aukščiau paminėti gamintojai turi nuosavas aplikacijų parduotuves).

Ši iniciatyvai suteiktas „Global Developer Service Alliance“ (GDSA) pavadinimas ir tam tikrais aspektais tai primena bandymą sukurti netiesioginį „Google Play“ analogą. Tiesą sakant, netgi galima apsilankyti oficialioje GDSA interneto svetainėje, kurioje pateikiami žingsniai, kaip programėlių kūrėjams susikurti paskyrą, bei patvirtinama, kad šis aljansas apims 9 rinkas – Indiją, Malaiziją, Rusiją, Ispaniją, Tailandą, Filipinus ir Vietnamą.

Skiltyje „Apie“ rašoma, kad GDSA yra pasiryžęs kūrėjams visame pasaulyje teikti vieno langelio principo paslaugas, įskaitant turinio platinimą, kūrimo pagalbą, rinkodaros paslaugas, prekės ženklo reklamą ir srauto monetizaciją.

Ekspertų teigimu, „Global Developer Service Alliance“ padės išnaudoti kiekvieno prekinio ženklo populiarumą tam tikroje rinkoje. Pavyzdžiui, jei Indijos aplikacijų kūrėjas nuspręs savo programėlę įkelti į šioje šalyje lyderio pozicijas užimančio „Xiaomi“ aplikacijų parduotuvę, programa automatiškai atsidurs ir kitų, prie aljanso prisijungusių, gamintojų aplikacijų parduotuvėse.

„Reuters“ šaltiniai teigia, kad iniciatyva pradės veikti jau kovą, tačiau spekuliuojama, kad koronaviruso protrūkis GDSA startą gali kuriam laikui nukelti.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!