Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/71513/samsung-grynasis-pelnas-sumazejo-net-38-taciau-bendrove-nenusimena/spausdinti/

„Samsung“ grynasis pelnas sumažėjo net 38%, tačiau bendrovė nenusimena

Publikuota: 2020-02-01 08:27
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Samsung Electronics“ skelbė, kad jos 2019 m. paskutiniojo ketvirčio veiklos pelnas sumažėjo 34 %, tačiau kompanija tai buvo numačiusi. Pietų Korėjos technologijų milžinė susiduria su dideliu pelno sumažėjimu dėl lustų rinkos nuosmukio ir tikisi, kad 2020 m. 5G tinklo plėtra pakeis padėtį.

„Samsung“ yra didžiausias išmaniųjų telefonų gamintojas ir atminties mikroschemų gamintojas pasaulyje ir sumažėjęs jos veiklos pelnas siekia 5,57 milijardus eurų. Nors, įmonė ir tikėjosi tokių rezultatų, grynojo pelno sumažėjimas 38 % yra ženklus rodiklis.

„Samsung“ grynasis pelnas sumažėjo net 38%, tačiau bendrovė nenusimena

Po du metus augančios paklausos, 2018 m. užsipildžius rinkai „Samsung“ susidūrė su staigiu atminties lustų rinkos nuosmukiu. Be to, JAV ir Kinijos prekybos karas taip pat paveikė bendrovę, kuriai buvo taikomi importo tarifai, o tai lėmė lustų pertekliaus atsiradimą rinkoje. Tačiau rinka pamažu atsigauna ir „Samsung“ nusiteikę optimistiškai.

Nepaisant to, „Samsung“ išmaniųjų telefonų padalinys parodė puikius rezultatus, padidino pardavimus ir gryną pelną dėka „Galaxy A“ telefonų serijos. Be to, bendrovė tikisi, kad plačiau pritaikius 5G tinklus, šie veiklos skaičiai bus dar geresni, nes „Samsung“ pasiūlys platų 5G įrenginių pasirinkimą.

Tikimasi, kad 2020 m. „5G“ poveikis rinkai bus gerokai didesnis, nei 2019 m. ir taip pat šiek tiek išjudins apmirusią išmaniųjų telefonų pramonę. Tačiau „Samsung“ nestato savo ateities ant vienos integruotų 5G lustų kortos, ji taip pat planuoja pasiūlyti rinkai naujus aukštos raiškos fotoaparatų jutiklius, padidinti OLED ekranų paklausą. 2020 metai tik prasideda ir bus įdomu stebėti „Samsung“ inovacijų ir gyvavimo kelią.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!