Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/71495/huawei-uzdegta-zalia-sviesa-jungtineje-karalysteje-gales-kurti-5g-infrastruktura/spausdinti/

„Huawei“ uždegta žalia šviesa Jungtinėje Karalystėje – galės kurti 5G infrastruktūrą

Publikuota: 2020-01-31 16:02
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Huawei“, viena žymiausių pasaulyje telekomunikacijų bendrovių, pastaruoju metu patiria įvairias veiklos vykdymo kliūtis keliose skirtingose šalyse. Visa tai – dėl Jungtinių Valstijų kaltinimų šnipinėjimu, kurie išsikerojo ir Europoje. Vis dėlto užvakar paskelbta, kad technologijų milžinė galės kurti 5G ryšio tinklą tam tikruose Jungtinės Karalystės regionuose.

Borisas Džonsonas, JK ministras pirmininkas, suteikė „Huawei“ leidimą statyti 5G infrastruktūrą keliose šalies dalyse, nepaisydamas spaudimo iš JAV ir savo partijos. Bent jau šiuo metu „Huawei“ leista prisidėti prie 5G vystymo tik neesminiais tinklo komponentais. Be to, apribota ir Kinijos milžinės įrangos dalis – ji negali viršyti 35 % tinklo komponentų. Tai užtikrina, kad kompanija negalės sukurti monopolio ir užvaldyti didžiosios 5G infrastruktūros dalies Jungtinėje Karalystėje.

„Huawei“ uždegta žalia šviesa Jungtinėje Karalystėje – galės kurti 5G infrastruktūrą

Šis sprendimas prieštarauja JAV vyriausybės anti-Huawei politikai, kadangi Jungtinių Amerikos Valstijų Komercijos departamentas planuoja dar stipriau riboti šios Kinijos bendrovės veiklą Valstijose. JAV valstybės sekretorius Maiklas Pompeo perspėjo, kad toks Boriso Džonsono žingsnis gali lemti, jog ateityje nebus dalijamasi žvalgybos informacija, ir kelia pavojų šiai, ką tik iš Europos Sąjungos išstojusiai valstybei prarasti prekybos su JAV susitarimą.

Komentuodamas šias naujienas, „Huawei“ viceprezidentas Victor Zhang teigė, kad kompanija yra „užtikrinta JK vyriausybės sprendimu“ ir tęs 5G infrastruktūros vystymą. Pasak Mathew Fell, Britanijos pramonės konfederacijos vadovo, JK ministro pirmininko spredimas buvo „protingas kompromisas“, kadangi vyriausybė neskubėdama įvertino „Huawei“ dalyvavimo plėtojant 5G tinklą šalyje privalumus.

5G tinklas tapo išsivysčiusių valstybių požymiu, o jo privalumu pripažįsta tokios šalys kaip Pietų Korėja ir Kinija, tapusiomis vienomis pirmųjų, įdiegusių šią technologiją. Tai potencialiai gali suteikti valstybei realios ekonominės naudos ir pagerinti gyvenimo kokybę atokiose vietovėse visame pasaulyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!