Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/71484/kompiuteriu-pardavimai-europoje-dideja-uzfiksuotas-nemazas-augimas-apple-tarp-populiariausiu-nerasime/spausdinti/

Kompiuterių pardavimai Europoje didėja – užfiksuotas nemažas augimas, „Apple“ tarp populiariausių nerasime

Publikuota: 2020-01-30 11:36
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išmaniųjų telefonų pardavimai per pastaruosius metus vis mažėja, tačiau taip yra toli gražu ne su visa elektronika. Internete pasirodė kompiuterių pardavimų statistika, kuri atskleidžia, kad pardavimai Europoje, Vidurio Rytuose ir Afrikoje auga, o augimas siekia maždaug 5,7 proc.

Žemiau pateikiamoje lentelėje, galima matyti, kad per 2019 metų ketvirtą ketvirtį buvo parduota daugiau nei 20,7 mln. kompiuterių. Penkios daugiausiai stacionarių, nešiojamų ar kitų kompiuterių pardavusios kompanijos fiksavo augimą, tačiau įdomu ir tai, jog už penketuko ribų likę gamintojai pardavė 6,7 proc. mažiau produkcijos nei tuo pačiu metu 2018 metais.

Kompiuterių pardavimai Europoje didėja – užfiksuotas nemažas augimas, „Apple“ tarp populiariausių nerasime

Didžiausią augimą 2019 metų pabaigoje užfiksavo „Lenovo“, kuri iš viso pardavė daugiau nei 5,2 mln. kompiuterių, o tai yra 12,2 proc. augimas. Pagal pardavimus ši kompanija po truputį artėja prie HP, kuri ir toliau išlieka populiariausia kompiuterių gamintoja. „HP Inc.“ Metų pabaigoje pardavė kiek daugiau nei 5,8 mln. įrenginių ir šiuo metu užima 28,3 proc. šios rinkos.

Verta pastebėti ir tai, jog tarp penkių populiariausių kompiuterių gamintojų nerasime „Apple“ vardo. Įdomu tai, jog JAV milžinė pateko tarp penkių populiariausių pardavėjų pasaulinėje kompiuterių rinkoje, tačiau jos situacija Europoje – gerokai prastesnė. Dar viena įdomi detalė yra ta, jog nors „Apple“ ir patenka tarp 5 populiariausių kompiuterių gamintojų pasauliniu mastu, tačiau praėjusiais metais užfiksavo 3 proc. mažesnius pardavimus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!