Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/71463/indija-tapo-antra-didziausia-ismaniuju-telefonu-rinka-aplenke-jav/spausdinti/

Indija tapo antra didžiausia išmaniųjų telefonų rinka, aplenkė JAV

Publikuota: 2020-01-29 11:19
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Niekam ne paslaptis, kad Indijos rinka yra viena didžiausių pasaulyje ir ne veltui ji yra laikoma viena didžiausių rinkų tarp išmaniųjų telefonų gamintojų. Nuo šiol ši šalis tokį pripažinimą turi ir oficialiai. Kaip skelbia „Counterpoint“ tyrimų agentūra, ši šalis 2019 metais aplenkė JAV ir tapo antra didžiausia telefonų rinka, nusileisdama tik Kinijai.

Išmaniųjų telefonų pardavimai šioje šalyje pasiekė 158 mln. ribą per 2019 metus, o tai rodo 7 proc. augimą, kas ir leido Indijai įsitvirtinti antroje pozicijoje. Kartu su šia informacija paaiškėjo ir labai įdomi detalė. Pasirodo, kad tai iš esmės nulėmė Kinijoje pagaminti išmanieji telefonai, kurie užima net 72 proc. visos šalies rinkos.

Indija tapo antra didžiausia išmaniųjų telefonų rinka, aplenkė JAV

Remiantis „Counterpoint“ pateikiama informacija, galima matyti, kad vien „Xiaomi“ šioje rinkoje užima 28 proc., o tai reiškia, jog šis gamintojas pardavė maždaug 44 mln. vienetų išmaniųjų telefonų. Pačiai Kinijos kompanijai tai taip pat įspūdingi skaičiai, kurių ji nepasiekia net ir savo gimtinėje. Didžiulį augimą užfiksavo kitas Kinijos gamintojas – „Realme“.

Visai neseniai įkurta kompanija per praėjusius metus užfiksavo net 255 proc. augimą Indijoje ir tai yra absoliučiai geriausias rezultatas. Jeigu 2018 metais „Realme“ užėmė vos 3 proc. Indijos rinkos, tai praėjusiais metais šis skaičius išaugo iki 10 proc. Savo pozicijas gerokai sustiprino ir „Vivo“, kuri užfiksavo 76 proc. augimą.

Vienintelė ne Kinijos kompanija penketuke – „Samsung“, kuri užfiksavo 5 proc. kritimą Indijoje. Pranešama, kad Pietų Korėjos milžinė dabar užima 21 proc. rinkos, kai, palyginimui, 2018 metais jos rinkos dalis siekė 24 proc.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!