Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/71405/huawei-konkurentai-neigia-gave-naudos-is-jav-sankciju-bet-piesia-liudnas-perspektyvas-kinu-milzinei/spausdinti/

„Huawei“ konkurentai neigia gavę naudos iš JAV sankcijų, bet piešia liūdnas perspektyvas kinų milžinei

Publikuota: 2020-01-24 13:34
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Vieno stambiausių pasaulyje telekomunikacijų įrangos gamintojo „Ericsson“ generalinis direktorius Borje Ekholm atmetė prielaidas, kad jo vadovaujamai įmonei pavyko pasipelnyti iš JAV sankcijų, pritaikytų jų didžiausiems konkurentams — „Huawei“.

„CNBC“ duotame interviu „Ericsson“ galva tikino, kad kompanija tikrai negavo naudos iš konflikto. Jo teigimu, pokyčiai „užsakymų knygose“ yra labai nedideli. Netgi atvirkščiai – Borje Ekholm nuomone, susidariusi situacija sukūrė neapibrėžtumą rinkoje ir sumažino investicijas į šią sritį.

„Tikiuosi, rasime sprendimą, kuris leis pasauliui judėti į priekį“ – sakė vadovas, vėliau pridėjęs, jog saugumo aspektai bus kritiškai svarbūs 5G infrastruktūroje, taip leisdamas suprasti, kad „Huawei“ ateitis 5G vystyme yra labai miglota.

Per praėjusius metus JAV ėmėsi priemonių, kurios neleidžia kompanijai dalyvauti kuriant 5G tinklą šioje šalyje bei spaudė sąjungininkus pasekti jos pavyzdžiu, tai motyvuodama susirūpinimu dėl „Huawei“ įrangos saugumo.

Anksčiau tą pačia dieną „Huawei“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Ren Zhengfei tikino, kad jo vadovaujama įmonė yra pasiruošusi atremti tolesnes JAV atakas, tai motyvuodamas atsarginiam planui skirtais milijardais dolerių.

„Ericsson“ generalinis direktorius taip pat atrėmė argumentus, kad „Huawei“ pašalinimas iš rinkos pakenks 5G progresui. Borje Ekholm priminė, jog pirmoji Europoje ir Šiaurės Amerikoje įdiegta 5G tinklo įranga buvo būtent „Ericsson“ gamybos.

Švedų telekomunikacijų įmonės vadovas taip pat nepraleido progos sureaguoti į teiginius, kad „Huawei“ savo konkurentus pažanga 5G srityje lenkė dešimtmečiais: „Sunku pasakyti, kad mes atsiliekame, kai nematau nieko, kas prieš mus pirmautų.“

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!