Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/71353/nauju-telefonu-pardavimams-traukiantis-itin-sparciai-auga-naudotu-telefonu-rinka/spausdinti/

Naujų telefonų pardavimams traukiantis – itin sparčiai auga naudotų telefonų rinka

Publikuota: 2020-01-21 15:18
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išmaniųjų telefonų pardavimai pastaruoju metu vis krinta ir tik nedaugelis gamintojų sugeba fiksuoti geresnius rodiklius. Tačiau visiškai priešinga situacija yra kuomet kalbame apie naudotus įrenginius. IDC atliktas tyrimas rodo, jog naudotų telefonų rinkoje buvo parduota 17,6 proc. daugiau išmaniųjų nei 2018 metais.

Pranešama, kad 2019 metais buvo parduota 206,7 mln. naudotų išmaniųjų telefonų, o į šią statistiką patenka ir pačių gamintojų atnaujinti prietaisai. Palyginimui, galima pasakyti, kad 2018 metais tokių įrenginių buvo parduota maždaug 175,8 mln. vienetų. Statistiką renkanti IDC agentūra pateikia ir prognozę, kuri rodo, jog iki 2023 metų pardavimai gali pasiekti ir 332,9 mln. vienetų ribą.

Kaip jau minėjome, tai ganėtinai kontrastingas vaizdas, turint mintyje, jog naujų telefonų pardavimai pastaruosius keletą metų krinta. Gerokai mažiau kainuojantys naudoti telefonai tampa papildomai opcija ir galimybė sutaupyti pinigų, o tai taip pat puiki išeitis įsigyti galingesnį įrenginį tiems, kurie turi ribotą biudžetą.

Naujų telefonų pardavimams traukiantis – itin sparčiai auga naudotų telefonų rinka

Žinoma, tokios rinkos tendencijos suteikia papildomų galimybių ir patiems išmaniųjų telefonų gamintojams. Kompanijos jau kuris laikas siūlo įsigyti ne tik naujausius jų produktus, tačiau ir po garantinio serviso ar kitų gedimų grąžintus ir sutvarkytus išmaniuosius telefonus. Tai naudinga tiek vartotojui, tiek ir pačiam gamintojui. Pastarasis iš esmės gali parduoti daugiau įrenginių, gali pritraukti mažiau finansų tam turinčius žmones ir pan.

Tikėtina, jog naudotų telefonų rinka dar labiau sustiprės tuomet, kai žmonės pradės aktyviau pirkti 5G ryšio technologiją palaikančius įrenginius. Dauguma vartotojų tikėtina, kad norės atsinaujinti savo išmanųjį į tą, kuris palaiko naujausią ryšio technologiją, o tai į rinką išleis dar daugiau naudotų 4G telefonų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!