Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/71345/google-valdancios-alphabet-kompanijos-rinkos-verte-pasieke-ispudinga-riba/spausdinti/

„Google“ valdančios „Alphabet“ kompanijos rinkos vertė pasiekė įspūdingą ribą

Publikuota: 2020-01-21 11:23
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Google“ valdanti įmonė „Alphabet“ šią savaitę pasiekė tai, kuo pasigirti gali vos keletas JAV kompanijų. Įmonės vertė JAV akcijų rinkoje pasiekė 1 trln. JAV dolerių, skelbia „The Wall Street Journal“.

„Google“ valdančios „Alphabet“ kompanijos rinkos vertė pasiekė įspūdingą ribą

„Google“ viešai prekiauti pradėjo dar 2004 metais, o 2015 metais įmonė buvo pertvarkyta ir jos valdymas priskirtas „Alphabet“ kompanijai. Įdomu tai, jog tuomet nebuvo pakeistos nei akcijų kainos ar vardo simboliai, kurie iki šiol yra „GOOG“ ir „GOOGL“. Dar viena įdomi detalė – tokiai restruktūrizacijai nebuvo gautas ir valdybos narių balsavimo patvirtinimas.

Tokie pokyčiai įvyko „Google“ įkūrėjų Larry Page‘o ir Sergey Brino prašymu. Pastarųjų teigimu, tokie pasikeitimai užkerta kompanijos galimybes tapti nuostolinga, o tuo pačiu tai nedaro neigiamos įtakos „Google“ akcijų kainai.

Toks „Google“ pasiekimas yra išties įspūdingas, nes vos keletas kitų JAV kompanijų gali pasigirti tokia pačia verte akcijų rinkoje. Daugiau nei 1 trln. JAV dolerių verte gali pasigirti tokie milžinai kaip „Amazon“, „Microsoft“ ar „Apple“. Verta paminėti ir tai, jog šiame ketverte, lyderiu yra „Apple“, kurios rinkos vertė siekia 1,4 trln. JAV dolerių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!