Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/71341/huawei-rado-analoga-google-maps/spausdinti/

„Huawei“ rado analogą „Google Maps“

Publikuota: 2020-01-20 07:09
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

„Huawei“ ir „Tom Tom“ bendrovės pasirašė susitarimą, „Huawei“ išmaniuosiuose telefonuose, kaip alternatyvą „Google Maps“, naudoti „Tom Tom“ žemėlapius. Šis sprendimas buvo priimtas, kaip pasekmė nuo 2019 m. pavasario veikiančių JAV apribojimų Amerikos kompanijoms vystyti bendrą verslą su „Huawei“, įskaitant ir „Google“.

„Huawei“ rado analogą „Google Maps“

Draudimai nesustabdė „Huawei“ parduoti net 240 milijonus išmaniųjų telefonų per praėjusius metus. Toks rezultatas buvo pasiektas dėl lojalios ir Kinijos rinkos ir stiprios „Huawei“ pozicijos šalyje, tačiau vien Kinijos rinka neišgelbės bendrovės, ateityje reikia ieškoti kitų susiklosčiusios padėties sprendimo būdų. Be savo operacinės sistemos kūrimo „Huawei“ taip pat ieško populiariausių paslaugų pakeitimo analoginėmis ir viena tokių rado. Olandų įmonė „Tom Tom“ buvo žemėlapių pradininkė dar prieš išmaniųjų telefonų erą, tad toks „Huawei“ pasirinkimas gali būti puikus sprendimas vystant palydovinės navigacijos paslaugą.

Kaip paaiškina „Tom Tom“ atstovai, šis susitarimas jau buvo pasirašytas seniau, tačiau buvo nuspręsta jį laikyti paslaptyje. Deja, daugiau susitarimo sąlygų bendrovės neatskleidžia, tad lieka daug neatsaytų klausimų – kokio tikslumo žemėlapiais galima bus naudotis, ar bus teikiamos navigacijoje papildomos paslaugos (eismo spūsčių pranešimai, kavinių, įstaigų ir kultūrinių objektų pasiūlymai bei kt.).

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!