Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/71340/foxconn-gaminti-apple-telefonu-nebepakanka-ketina-kurti-fiat-elektromobilius/spausdinti/

„Foxconn“ gaminti „Apple“ telefonų nebepakanka – ketina kurti „Fiat“ elektromobilius

Publikuota: 2020-01-20 11:35
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Taivaniečių kompanija „Foxconn“ yra puikiai žinoma išmaniųjų telefonų industrijoje. Elektronikos gamintoja yra puikiai žinoma dėl to, jog gamina „Apple“ sukurtus „iPhone“ išmaniuosius telefonus. Tačiau panašu, jog Taivano milžinė gali ne tik pagaminti amerikiečių užsakytus telefonus, tačiau ketina konstruoti ir elektrines mašinas.

Penktadienį pasirodęs „Foxconn“ atstovų pranešimas patvirtino tokią informaciją. Taivaniečiai, kartu su italų-amerikiečių mašinų gamintoju, ketina įsteigti naują įmonę, kurios pagrindinis tikslas būtų kurti elektrines mašinas bei platformą, kuri leistų automobiliams prisijungti prie interneto.

„Foxconn“ gaminti „Apple“ telefonų nebepakanka – ketina kurti „Fiat“ elektromobilius

„Jeigu mums pavyks pasiekti susitarimą, tai planas yra gaminti elektrinius automobilius, kurie būtų parduodami vietinėje Kinijos rinkoje su galimybe juos eksportuoti į kitus regionus ateityje“ ,- skelbia „Foxconn“.

Nesunku suprasti, jog iš pradžių „Fiat“ ir „Foxconn“ sieks įsitvirtinti Kinijoje, kuri yra didžiausia elektromobilių rinka pasaulyje. Tai labai logiškas ir suprantamas žingsnis, kurį sėkmingai įgyvendinus galima nesunkiai plėstis ir į kitus regionus. Dar viena įdomi detalė – „Fiat“ neketina jau esamų savo automobilių paversti elektriniais, priešingai, planuojama kurti visiškai naujus produktus.

Toks bendradarbiavimas būtų naudingas ne tik „Foxconn“, tačiau ir pačiam „Fiat“. Manoma, kad toks susitarimas leistų automobilių gamintojui įsitvirtinti Kinijos rinkoje. Verta paminėti ir tai, jog tai nėra pirmasis Taivano milžinės bandymas pasiekti susitarimą su automobilių gamintoju, tačiau realių rezultatų tai iki šiol nedavė. Šio situacijoje vertėtų paminėti elektrinių automobilių startuolį „Byton“. Šis projektas buvo bendras „Harmony Auto“, „Foxconn“, „Tencent“, o dabar net ir „Xiaomi“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!