Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/71321/nokia-atleidzia-180-darbuotoju-suomijoje/spausdinti/

„Nokia“ atleidžia 180 darbuotojų Suomijoje

Publikuota: 2020-01-17 19:13
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Vykdydama restruktūrizavimą „Nokia“ planuoja etatų mažinimą Suomijoje, atsisakant 180 darbo vietų gimtojoje šalyje. Permainų tikslas – sumažinti veiklos išlaidas 500 mln. eur ir padidinti investicijas į 5G bei skaitmenines technologijas. Pareiškime teigiama, kad derybos dėl personalo mažinimo Suomijoje, kur dirba apie 6000 darbuotojų, prasidės sausio 21 d.

„Nokia“ atleidžia 180 darbuotojų Suomijoje

Gamintojas teigė, kad šis sprendimas neturės įtakos 5G produktų vystymui pagrindinėje gamykloje Oulu, tačiau palies visus „Nokia“ filialus Suomijoje, o didžiausias dėmesys bus sukoncentruotas į „Nokia“ centrinę būstinę mieste Espoo.

„Taupymo programa, kurią pradėjome 2018 m., vyko kaip ir buvo planuota. Toliau tobulinsime savo veiklos galimybes ir užtikrinsime ilgalaikį įmonės konkurencingumą. Šie sprendimai nėra lengvi ir mes padarysime viską, kas įmanoma, kad motyvuotume ir palaikytume savo personalą vykdant sunkius pokyčius“, – sakė „Nokia“ mobiliųjų tinklų prezidentas Tommi Uitto.

Gamintojas paskelbė savo išlaidų taupymo programą 2018 m. ir užsibrėžė pasiekti savo tikslą iki 2020 m. pabaigos. 2019 m. trečiojo ketvirčio pajamų ataskaitoje bendrovė sumažino savo pradinį tikslą nuo 700 mln. iki 500 mln. eur ir pasamdė 370 darbuotojų šalyje, siekdama vystyti 5G technologiją bei „planuoja toliau investuoti į tam tikras prioritetines sritis Suomijoje“, – tęsė Uitto.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!