Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/71279/philips-kaltina-garmin-ir-fitbit-patentu-vagystemis/spausdinti/

„Philips“ kaltina „Garmin“ ir „Fitbit“ patentų vagystėmis

Publikuota: 2020-01-15 11:15
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu
„Philips“ kaltina „Garmin“ ir „Fitbit“ patentų vagystėmis

JAV prekybos priežiūros pareigūnai bendrame posėdyje balsavo už tai, kad būtų pradėtas tyrimas dėl nešiojamų įrenginių gamintojų „Fitbit“ ir „Garmin“ patentų, priklausančių kompanijai „Philips“ pažeidimo. JAV tarptautinės prekybos komisijos (USITC) pareigūnai teigė, kad ieškos įkalčių minėtų įmonių nešiojamų komponentuose, o taip pat detaliau išnagrinės ir operacinių sistemų kodus.

„Philips“ prašo pritaikyti papildomus prekybos tarifus pažeidėjams arba įvesti importo draudimą įmonėms, kaltindama jas piktnaudžiavus patentais ar pasinaudojus jais be leidimo. Savo ruožtu USITC pažymėjo, kad dar tyrimas dar nepradėtas, o pagal procedūrą, reikia sulaukti kol bus paskirtas bylos teisėjas. USITC pareiškė, kad „atlikus tyrimą priims galutinį sprendimą, kaip įmanoma anksčiau“. Tad pasitvirtinus įtarimams, gali būti nutrauktas bendrovių „Fitbit“ ir „Garmin“ produktų pardavimas visose JAV valstijose.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!