Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/71128/jav-mazina-kvapniuju-elektroniniu-cigareciu-prieinamuma/spausdinti/

JAV mažina kvapniųjų elektroninių cigarečių prieinamumą

Publikuota: 2020-01-04 14:32
Tematika: Verslo naujienos
Aut. teisės: ©IQ.lt
Inf. šaltinis: IQ.lt

JAV uždraudė prekyba kai kuriomis skoninėmis elektroninėmis cigaretėmis, nes jų priklausoma tampa vis didesnė dalis paauglių.

Draudimas taikomas mėtų ir vaisių skoniams, kuriuos parduoda prekės ženklas „Juul“. JAV ir toliau leis naudoti mentolio ir tabako skonius, taip pat ir kitų gamintojų vaisių skonius.

Sprendimas buvo svarstomas daugiau nei metus, kai kelios valstybės priėmė panašius įstatymų pakeitimus. Pietų Korėja, Indija, Brazilija yra tarp kelių dešimčių šalių, kurios jau paskelbė griežtus draudimus. Kitos valstybės, pavyzdžiui Kinija, paskelbė apribojimus.

JAV Sveikatos ir žmogaus paslaugų sekretorius Aleksas Azaras sakė, kad Donaldo Trumpo administracija norėjo ir toliau siūlyti suaugusiesiems tradicinių cigarečių alternatyvų, be reaguoja ir į susirūpinimą dėl didėjančio paauglių priklausomybės nuo naujo produkto. BBC jis teigė, kad vyriausybė siekia rasti tinkamą visuomenės sveikatos pusiausvyrą.

Amerikoje jau nustatytos 55 mirtys ir 2 500 sveikatos sutrikimų, susijusių su e. cigarečių rūkymu, pranešė JAV sveikatos priežiūros tarnybos. Prezidentas D. Trumpas anksčiau sakė, kad nori tiek taikyti draudimus apsaugant šeimas, tiek išsaugoti šią „stambią industriją“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!