Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/verslas/71098/samsung-siekia-dar-labiau-isitvirtinti-vidutines-klases-telefonu-segmente-planuojama-mazinti-irenginiu-kainas/spausdinti/

„Samsung“ siekia dar labiau įsitvirtinti vidutinės klasės telefonų segmente, planuojama mažinti įrenginių kainas

Publikuota: 2020-01-02 09:37
Tematika: Verslo naujienos
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ šiemet labai sustiprino savo pozicijas vidutinės klasės įrenginių segmente, kas niekada nebuvo šio gamintojo stiprioji pusė. Prie to labai stipriai prisidėjo „Galaxy A“ išmaniųjų telefonų serija, kuri metė iššūkį iki tol šioje kategorijoje dominavusiai „Xiaomi“ kompanijai.

Kinijos gamintojo situacija dabar taip itin komplikuota, nes „Samsung“ pasiūlyti vidutinio segmento sprendimai susilaukė labai didelio dėmesio ir šiai dienai yra viena geresnių opcijų tiems, kurie nenori už savo telefoną mokėti tūkstančio ar dar daugiau eurų. Ir panašu, jog didžiausias telefonų gamintojas pasaulyje neketina sustoti.

„Samsung“ siekia dar labiau įsitvirtinti vidutinės klasės telefonų segmente, planuojama mažinti įrenginių kainas

„Samsung“ ateityje ketina pasiūlyti dar pigesnių išmaniųjų telefonų, o dėl šios priežasties ieško sprendimų gamybos išlaidoms sumažinti. Tikėtina, jog Pietų Korėjos milžinė gali pradėti naudoti strategiją, kuri yra visiškai nesvetima daugumai kitų telefonų ar kitos įrangos gamintojų – telefonų gamybą patikėti kitoms kompanijoms. Tokiu būdu „Samsung“ galėtų gerokai sutaupyti gaminant, o tai, žinoma, leistų ir pasiūlyti geresnę kainą.

Pranešama, kad „Samsung“ artėja prie susitarimo su Kinijos kompanija „Wingtech“, kuri būtų atsakinga už vidutinės klasės telefonų gamybą. Kaip jau minėjome, tokio tipo įmonės dirba su didelėmis kompanijomis gamindamos jų produkciją. Tokiu būdų yra sumažinama telefono savikaina, o nuo to automatiškai sumažėja ir pardavimo kaina.

Pats „Samsung“ teigia, jog tai yra priverstinė strategija, norint sėkmingai konkuruoti su Kinijos kompanijų siūlomais produktais. Tokie Pietų Korėjos gamintojo planai aiškiai rodo, kad yra siekiama įsitvirtinti vidutinės klasės segmente, pasiūlant aukštesnės klasės telefonus už žemesnę kainą. Žinoma, labiausiai prie sėkmingo plano veikimo prisideda „Galaxy A“ serija, kuri jau kitąmet gali mus visus nustebinti žemesnėmis kainomis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!